Active Beauty
Nasveti, kako v poletnih mesecih negovati tatuje
Besedilo:

Navodila za nego tatujev

Nasveti, kako v poletnih mesecih negovati tatuje

Tako sveže kot že zaceljene tetovaže poleti potrebujejo več nege. Če želite, da se umetnije na vašem telesu ne poškodujejo, jih morate zaščititi.

Ali se poleti lahko tetovirate?

Načeloma se lahko tetovirate tudi poleti, vendar pa novega tatuja ne boste mogli takoj razkazovati na plaži, saj bo potreboval od šest do osem tednov, da se zaceli. V tem času ga ne smete izpostavljati soncu ter nanj nanašati sredstva za zaščito pred soncem. Če boste nezaceljeno tetovažo izpostavili soncu, tvegate nastanek sončnih opeklin, vnetij in alergijskih reakcij. Čeprav so poleti temperature kar precej visoke, morate, če se le da, preprečiti potenje, saj lahko ovira celjenje. Nosite udobna in zračna oblačila, ki bodo tatu zaščitila pred neposredno sončno svetlobo. Če se je zacelil pred kratkim, ga namažite s sredstvom za zaščito pred soncem za občutljivo kožo, ki ne vsebuje parfumov. Tako boste preprečili draženje kože. Prav tako se med celjenjem tatuja izogibajte plavanju, saj lahko sol, pesek in klor kožo dražijo.

Nega tatujev v poletnih mesecih

UV-žarki pa škodijo tudi starejšim tatujem. Ti namreč lahko zbledijo ali spremenijo barvo, še posebej, če so že v osnovi svetli. Barva se lahko tudi razmaže, zato obroba tatuja izgubi ostrino. Ker je tetovirana koža bolj občutljiva ter bolj dovzetna za sončne opekline, tetovažo vedno namažite s sredstvom za zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem 50. Prav tako se izogibajte opoldanskemu soncu in se v tem času, ko je UV-sevanje najmočnejše, raje zadržujte v senci.