Active Beauty
Aktivno oglje: lepotni trend za kožo in zobe

Črni biser

Aktivno oglje: lepotni trend za kožo in zobe

V Aziji aktivno oglje že stoletja uspešno uporabljajo kot naravno zdravilo. Zdaj pa je ta črna učinkovina postala tudi del naše vsakodnevne nege kože in zob.

Kaj je aktivno oglje?

Veliko lepotnih izdelkov se nenadoma pojavlja v črni barvi, vzrok za to pa je nova trendovska sestavina aktivno oglje. To naravno učinkovino pridobivajo s pirolizo, pri čemer se suh les v odsotnosti kisika segreje na visoko temperaturo. V Aziji aktivno oglje že stoletja cenijo kot naravno zdravilo, zdaj pa ga zelo radi uporabljamo tudi pri negi obraza in zob.


Kaj vse zmore aktivno oglje

Gel za prhanje, piling, dezodorant, maske za obraz v obliki gela ali kreme in maske za obraz v robčku – vse to je zdaj mogoče dobiti tudi z aktivnim ogljem, ki zagotavlja dodatno nego. Aktivno oglje v gelu za prhanje globoko očisti pore in s kože odstrani odvečen loj. Maske in pilingi z aktivnim ogljem v času učinkovanja nase vežejo nečistoče, loj in odmrle kožne celice, ki jih odstranimo, ko odstranimo masko, koža pa je po uporabi globinsko očiščena. V kombinaciji s salicilno kislino aktivno oglje pomaga preprečevati nastanek mozoljev, obenem pa poskrbi za enakomerno polt. Aktivno oglje ima tudi nekoliko dezinfekcijski učinek in kot učinkovina v dezodorantih ščiti pred neprijetnimi telesnimi vonjavami.

Sijoč bel nasmeh z aktivnim ogljem

Ta naravna sestavina črne barve v zobni kremi brez mikroplastike ali belil pobeli zobe in odstrani obloge, ne da bi pri tem poškodovala sklenino, kot se to zgodi pri drugih abrazivnih pripravkih za zobe. Aktivno oglje poleg tega deluje nekoliko dezinfekcijsko in odstranjuje bakterije v ustih ter tako preprečuje zadah.


Ti izdelki z aktivnim ogljem negujejo kožo in zobe:

Izboljša videz kože

„Trdo milo z ogljem PureActive Charcoal“ znamke Garnier Skin Active

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Nežna nega in čiščenje por

„Luščilna maska z aktivnim ogljem“ znamke Balea

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Izredno nežen in brez aluminijevih soli

„Naravni deodorant z aktiviranim ogljem“ znamke Karbonoir

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Proti zobnim oblogam in kariesu

„Belilna zobna pasta BLACK, z aktivnim ogljem“ znamke dentissimo

Kupite zdaj v dm spletni trgovini