Limonin cheesecake brez peke

Lahek, svež, preprosto čisti poletni užitek!

Zanj potrebujete:

  • 250 g maslenih piškotov
  • 70 g zmehčanega masla
  • 100 g limoninega soka
  • 200 g pomarančnega soka
  • 20 g koruznega škroba
  • 50 g sladkorja
  • 1 ščep soli
  • 200 g jogurta
  • 500 g kremnega sira
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek dmBio bourbon vaniljevega sladkorja
  • naribana lupina dveh limon
  • 15 g želatine fix

Potrebujete še:

  • rezine limone
  • metine liste

Naredite ga takole:

Pripravite piškotno dno
Za piškotno dno v vrečki za zamrzovanje z valjarjem ali pa v mešalniku zdrobite piškote, da nastanejo drobtine. Maslo previdno segrejte v ponvi in počakajte, da se stopi. Dodajte mu zdrobljene piškote in dobro premešajte. Mešanico razporedite po dnu okroglega pekača in jih močno potlačite.
Limonin toping
Za limonin toping v manjši ponvi segrejte limonin sok, pomarančni sok, koruzni škrob, sladkor in ščepec soli ter zavrite. Ko se zmes zgosti, odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Medtem pripravite maso za cheesecake.
Pripravite zmes za cheesecake
V skledi z mešalnikom zmešajte jogurt, kremni sir, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, limonino lupinico in želatino fix. Pripravljeno mešanico za 20 minut postavite na hladno.
Zaključek & okrasitev
Zmes za cheesecake z lopatko enakomerno razporedite po piškotnem dnu. Nato nanjo prelijte limonin toping in pekač nežno zavrtite, da se razporedi. Torto pokrijte in jo postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje čez noč. Po želji okrasite z nekaj rezinami limone ali mete in postrezite. Vaše limonine poletne sanje so pripravljene!