Active Beauty
Rabarbara v slani jedi: piščanec z rabarbaro in zelišči

Nenavadno dobro

Rabarbara v slani jedi: piščanec z rabarbaro in zelišči

Končno je spet čas za rabarbaro. To sezonsko zelenjavo naravnost obožujemo. Radi jo skuhamo v marmelado ali z njo popestrimo pecivo, torte in sorbete. Toda ali ste vedeli, da je rabarbara prava poslastica tudi v slanih jedeh? Ne? Potem morate obvezno preizkusiti naš recept za piščanca z rabarbaro in zelišči. Trpka nota rabarbare se odlično poda k nežnemu kuhanemu piščancu.

Rabarbara v slani jedi: piščanec z rabarbaro in zelišči

Sestavine za 4 porcije piščanca z rabarbaro in zelišči

  • 500 g rabarbare
  • piščanec (1,4 kg), pripravljen za kuhanje
  • sol
  • črni poper iz mlinčka
  • 150 ml suhega belega vina
  • 250 ml piščančje juhe (uporabite lahko tudi zelenjavno juho)
  • 1 kodrastega peteršilja
  • oljčno olje

Priprava pikantne rabarbare

1. Segrejte pečico ter pripravite rabarbaro in piščanca
Pečico segrejemo na 200 °C na programu za zgornje in spodnje gretje. Rabarbaro operemo, očistimo in pod kotom narežemo na trakove, široke približno 1 cm. Piščanca prav tako operemo, razrežemo na 8 kosov, solimo in popramo ter ga skupaj z rabarbaro položimo v naoljen pekač.
2. Peka piščanca v pečici
Polijemo z vinom in juho ter v segreti pečici vse skupaj kuhamo približno 30 minut. Vmes vse občasno obrnemo. Po potrebi dodamo juho.
3. Postrežba
Peteršilj na hitro operemo, stresemo in drobno sesekljamo. Potresemo po piščancu, začinimo po okusu in postrežemo.

Zraven se odlično podata svež kruh in skleda hrustljave solate.