Active Beauty
Kljub otroku si vsak dan vzemite vsaj 5 minut časa za partnerja

Čas za vaju.

Kljub otroku si vsak dan vzemite vsaj 5 minut časa za partnerja

Ko postanete starši, ne pozabite, da ste še vedno tudi partnerji. A kako kljub otroku najti v vsakdanjiku čas za dvojino? Vzemite si vsak dan vsaj 5 minut, ki jih preživite s svojo boljšo polovico.

Pred rojstvom otrok sta bila zaljubljen par, potem pa sta postala oče in mama. A pomembno je, da tudi ko postaneta starša, ostaneta partnerja in ljubimca. Resničnost je sicer žal pogosto videti popolnoma drugače. Večina še zase nima časa. Kje naj človek potem najde še energijo za preživljanje skupnih trenutkov v dvoje? Preberite si, kako lahko kljub pomanjkanju časa in otroku negujete svoj partnerski odnos.

»Za naju bo dovolj časa kasneje«

Dejstvo je, da so pričakovanja do staršev, predvsem mam, danes nerealna. Torej, kako v stresnem vsakdanu najti še čas za partnerja in dvojino? Na silo? Tudi če imate ob tem slabo vest? Ali je vseeno, če za nekaj časa preprosto dvignete roke nad zvezo? Po principu »zdaj so na vrsti otroci, za naju bo še čas« (da pri tem o času zase sploh ne govorimo).

Strokovnjaki poudarjajo, da nikakor ne smete zaradi otroka zanemariti partnerstva. Najprej so na vrsti starši, šele nato otroci. Naraščaj ne bi smel biti pomembnejši od zveze.

Zakaj je vajin skupni čas tako zelo pomemben?

Strokovnjaki so prepričani, da vam čas v dvojini omogoča, da se zveza razvija in napreduje. Ko preživljata skupne trenutke, se lahko pogovorita o stvareh, ki jih želita spremeniti ali jih kdo od vaju zadržuje v sebi, in hkrati predebatirata pretekle dogodke. Ponovno se srečata in razsvetlita stvari, ki morda niso bile glasno izgovorjene. Če skrbite zase in za partnerski odnos, s tem veliko prispevate k zadovoljnemu družinskemu življenju. Vse drugo so zmotna prepričanja, ki vas bodo oddaljila od partnerja.

Kaj se zgodi, če ne preživljata več skupnih trenutkov?

Pari, ki si zaradi otrok ne vzamejo več časa za dvojino, dolgoročno ogrožajo svojo zvezo. Če dolgo zanemarjate čustva in potrebe svoje boljše polovice, se ne morete čuditi, da ljubezen slej ko prej izgine in se namesto naklonjenosti razvije odpor.

Kako v stresnem vsakdanu najti čas za dvojino?

Veliko parom se ob vseh obveznostih, ki jih prinaša vsakdan, zdi nemogoče najti še čas drug za drugega. Strokovnjaki poudarjajo, da se čas zase in za partnerja ne bo kar pojavil, ampak si ga morate namensko vzeti. Ne iščite izgovorov. Zavedajte se, da se pari, ki zelo malo časa preživijo skupaj ali imajo redko spolne odnose, postopoma oddaljujejo drug od drugega.

Preden si vzamete čas za partnerja, poskrbite zase

Torej, vsekakor si morate vzeti čas za vaju. A še pomembnejše je, da ne pozabite nase. Najprej se morate sami dobro počutiti. Dokler nimate časa zase, nima smisla, da si ga jemljete za partnerja.

To v praksi pomeni, da namesto zapravljanja časa z organizacijo romantičnega zmenka raje poskrbite, da se sami dobro počutite. Ukvarjajte se s športom, družite se s prijatelji ali preprosto zvečer zaspite pred televizijo. Ko boste vi zadovoljni, pa si vsekakor najdite čas tudi za partnerja.Šele ko boste v stiku s sami seboj, se boste lahko posvetili tudi drugemu.

Kako najti čas?

Bodite disciplinirani in organizirani, pa boste kljub otroku našli čas tudi za svojo boljšo polovico. Ni tako pomembno, koliko časa preživita skupaj, bolj je pomembna kakovost skupnih trenutkov. Ko sta sama, se pogovarjajta tudi o stvareh, ki niso povezane z otrokom. Včasih je dovolj, da drug drugega vprašata po počutju. Potem pa se preprosto poslušajta, skušajta se začutiti, kaj vama leži na duši, česa si želita, na kaj upata, po čem hrepenita, o čem sanjata, česa se bojita itd. Za začetek je že to, da vsak dan drug drugega vprašata, kako se počutita, odličen 5-minutni ritual.