Active Beauty
Noseča sem! 8 idej, kako novico sporočiti najbližjim
Besedilo:

Delite veselje

Noseča sem! 8 idej, kako novico sporočiti najbližjim

»Noseča sem« je pogosto popolnoma dovolj. Če pa iščete bolj odštekane načine, kako bližnjim sporočiti veselo novico, imamo 8 domiselnih idej.
Ob teh domiselnih idejah bo vašim najdražjim gotovo pritekla kakšna solzica.


1. Tematske pesmi

Ste na zabavah pogosto zadolženi za izbor glasbe? Tokrat izberite takšne pesmi, v katerih se pogosto pojavlja besedica »baby«. Na platformi YouTube ali Spotify boste našli nešteto možnosti, denimo »… Baby One More Time« v izvedbi Britney Spears, »Baby« v izvedbi Justina Bieberja ali »Hey! Baby« v izvedbi Brucea Channela itd. Prej ali slej se bo gostom posvetilo, v katerem grmu tiči zajec oz. v katerem trebuščku raste dojenček.


2. Igre

Se z družino ali prijatelji pogosto dobivate na igralnih večerih in navdušeno rešujete razne uganke? Tudi na ta način jim lahko razkrijete nosečnost. Pripravite »vislice« s stavkom »noseča sem« ali pa v naslednjo igro Activityja vpletite pojme, kot so »noseča«, »dojenček« in podobno. Križanka je recimo odlična ideja, kako na naraščaj pripraviti bodoče stare starše. Pustite domišljiji prosto pot in zagotovo boste preživeli večer, ki bo celotni družbi še dolgo ostal v izjemnem spominu.


3. Uporabite »notranje informacije«

Ta nasvet se nanaša predvsem na bodoče stare starše. Vam je mama pogosto pripovedovala o pripetljajih iz svoje nosečnosti? Na primer, katero hrano si je najbolj želela ali katere tegobe so jo spremljale? Vaši starši se tega obdobja zagotovo še kako dobro spomnijo. Ko boste naslednjič obiskali starše, ne pozabite večkrat izpostaviti, kako zelo se vam zadnje čase skomina po točno tisti hrani, ki jo je med njeno nosečnostjo oboževala vaša mama. Poudarite še, kako se je še nekaj mesecev ne boste naveličali. Pozorno opazujte, kako se bo prisotnim počasi zasvitalo, da bodo dobili vnučka oz. vnučko.

4. Presenečenje s pico

Za oboževalce pice smo pripravili naslednjo idejo: pico naročite na dom ali pa jo prevzemite sami, na notranjo stran škatle pa napišite veselo novico. Vaša zbrana družba se bo gotovo strinjala, da boljše pice še niso jedli!


5. Prve fotografije

Če imate posnetek ultrazvoka, ga lahko uporabite, da prijatelje obvestite o nosečnosti. Dogovorite se lahko za druženje ob kavi in družbi poveste, da bi jim želeli pokazati nekaj slik, ker vas zanimajo njihove asociacije. Pokažite nekaj naključnih fotografij, nato pa ultrazvočni posnetek – presenečenja bo popolno!


6. Risanje

To izvirno domislico lahko uporabite, da novičko sporočite svojemu partnerju. Povabite ga k novi igri, in sicer: Postavi naj se pred steno s papirjem in pisalom v roki. List papirja prisloni na steno. Vi stojite za njim in mu na hrbet naslonite svoj list papirja. Na svoj list narišite preprosto risbico in pri tem trdno pritiskajte, da bo partner na hrbtu čutil obliko, ki jo rišete. Na svoj list papirja mora poskusiti narisati enako risbo. Najprej narišite nekaj poljubnega, na primer drevo, nato pa otročka ali nosečnico. Dogodku se bosta še dolgo smejala. Svoje umetnine pa shranite kot trajen spomin na ta dan.


7. Rezerviran datum

Če vaš partner, sorojenci ali starši uporabljajo klasičen koledar, lahko na njem na skrivaj označite predviden datum poroda in dopišete »Očka/teta/dedi ... boš!« Če želite biti zraven, ko bodo videli vašo novico, jim povejte, da imajo tisti mesec termin, ki ga morajo zdaj nujno vnesti. Ko bodo odkrili, kateri termin je že vpisan, bo presenečenje neznansko!


8. Razpis za delovno mesto

Ta ideja je še posebej primerna za prijatelje ali sorojence. Napišite razpis za delovno mesto varuške in ga po elektronski pošti pošljite izbranim prejemnikom. Seveda ga lahko vročite tudi osebno. Poudarite vse dobre plati tega delovnega mesta in prejemnike prosite za prepričljivo prijavo na to delovno mesto. Pripravite se na malo morje prijav! Še dobro, da pomočnikov in pomočnic ni nikoli preveč.