Active Beauty
Scrunchie: Zato obožujemo pisane elastike za lase!
Besedilo:

Modni videz

Scrunchie: Zato obožujemo pisane elastike za lase!

Mi naravnost obožujemo ta pisani trend za lase iz osemdesetih! Elastike scrunchie so na voljo v vseh velikostih, barvah in vzorcih. Tako preprosto lahko z njimi oblikujete dolge in kratke lase.

Elastike scrunchie - zato so tako lasem prijazne!

Elastike scrunchie so elastike za lase, prevlečene z nabranim blagom. Na voljo so v številnih barvah in velikostih. Mehka struktura in ohlapno prileganje lasnih elastik zmanjšata lomljenje in preprečita grdo upogibanje las. S tem se prepreči tudi tenzijski glavobol, ki je lahko posledica predolgega nošenja običajnih elastik za lase. Za dolge lase je še posebno primeren scrunchie iz svile, saj povzroča manj razcepljenih konic, lasje pa so zaradi njegove uporabe tudi bolj gladki. Za tanke in ravne lase so primerne elastike scrunchie iz frotirja.

Pričeske z elastikami scrunchie

Razmršena figa z elastiko scrunchie

Lase nekoliko razčešite s prsti. Nato jih zberite visoko na glavi, ovijte in spnite z elastiko scrunchie. Izvlecite nekaj pramenov, da vam padajo okoli obraza in videz je popoln. Za zelo gladek videz lase počešite nazaj z nekaj gela za lase in jih nato pritrdite z elastiko scrunchie. Če se nekaj pramenov ne prilega čisto pravilno, si lahko pomagate s sponkami za lase.


Čop

Klasičen čop dobi z elastiko scrunchie več volumna. Pri dolgih laseh čop na različnih mestih spnite z več elastikami scrunchie v razmaku približno 5 cm, in lase med elastikami nežno povlecite narazen, da dobite videz mehurčaste kite. Za to so še posebno primerne manjše elastike scrunchie v podobnih barvah.

Pol gor pol dol

Pri kratkih laseh ali frufruju je še posebno praktičen slog pol gor, pol dol. Lase najprej razdelite na dva dela. Razdelite jih nad ušesi, jih zberite na sredini zadaj na glavi in jih spnite z elastiko scrunchie. Odvisno od dolžine las, a že majhna figa je videti zelo dobro. Za ta videz izberite manjšo elastiko scrunchie.