Active Beauty
Frufru, ki pristaja vaši obliki pričeske

Sproščen frufru

Frufru, ki pristaja vaši obliki pričeske

Morda ste bili kdaj ob obisku frizerja že v dvomih – bi si postrigli frufru ali ne? Nekaterim izredno pristaja, vi pa ste bili morda na račun nove pričeske že razočarani. Oblika frufruja mora ustrezati tako obliki obraza kot tudi dolžini las. Predstavljamo vam tri pričeske s frufrujem za različne dolžine las.

Zavestasti frufru za srednje dolge lase

Že nekaj let je najbolj priljubljen zavesasti frufru (ang. curtain bangs), kar pa ni nobeno presenečenje, saj pristaja večini dolžin in tipov las, predvsem pa srednje dolgim.

Kaj pomeni izraz »curtain bangs« oz. zavesasti frufru?

ot pove že ime, gre za frufru, pri katerem lasje obraz obdajajo s strani – kot nekakšna zavesa. Običajno je daljši kot raven frufru, ki pada na čelo, poleg tega pa poskrbi za bolj sproščen videz. Poda se k skoraj vsem dolžinam las, predvsem pa k srednje dolgim, postopno postriženim lasem. Piko na i videzu dodajte tako, da naredite nekaj sproščenih kodrov. Takšna pričeska je idealna za na plažo, poda pa se tudi k lahkotnemu vsakdanjemu videzu.

Kako najbolje oblikovati zavesasti frufru?

Z okroglo krtačo
Zavesasti frufru se poda k rahlo skodranim gostim lasem. Če uporabljate kodralnik, prej uporabite sprej za zaščito las pred vročino. Nato lahko oblikujete s krtačo na vroč zrak ali s sušilnikom in okroglo krtačo. Pomembno je le, da lase vedno navijete navzven.

S cikcak likalnikom za lase
Zavesasti frufru je videti odlično, če ustvarite tesne kodre s cikcak likalnikom za lase. Na ta način lahko hitro pričarate obliko grive. Popršite še s sprejem in vaš novi videz je končan.

Brez vročine
Če niste naklonjeni vročini sušilnika ali likalnika, lase zvečer spletite in jih poškropite s sprejem za kodre. Kodrasto, valovito ali ravno pričesko s frufrujem dopolnite s prečo po sredini.

Frufru za kratke lase – t. i. bixie cut

Če želite preizkusiti nekaj novega, je idealna pričeska za vas mešanica paža (ang. bob) in kratke pričeske s frufrujem (ang. pixie cut), imenovana bixie cut. Z njo boste privabljali poglede in se je enostavno ne boste naveličali.

Kaj sploh je bixie-cut?

Paž pristaja skoraj vsaki ženski, saj je klasičen, eleganten in vsestranski. Nosite lahko dolgega, ki sega do ključnic, ali kratkega, ki sega do višine brade. Angleški izraz pixie cut poimenuje drzno kratko pričesko, kjer so lasje zgoraj daljši, ob strani in na tilniku krajši, frufru pa sega na stran. Pričeska bixie cut združuje najboljše od obeh – dolžina las je nekje med ušesi in brado, zgornji lasje pa so daljši kot pri stilu pixie cut. T. i. bixie cut je torej odlična možnost za vse, ki ne bi radi takoj prešli na drzno kratko pričesko.

Kako najbolje oblikovati pričesko bixie cut?

udi pri tej pričeski je pomemben volumen, lasje pa naj bodo malo razmršeni. Če so tanki, jih popršite s sprejem z morsko soljo. Oblikujte jih s sušilnikom in okroglo krtačo, naredite stransko prečo in vaša trendovska pričeska je končana. Vse skupaj na koncu utrdite s sprejem za lase.

Resasti frufru za dolge lase

Če pri kombinaciji dolgih las in frufruja pomislite na klasičen videz iz začetka 21. stoletja, zagotovo še ne poznate resastega frufruja. Takrat so bili lasje gosti in ravno odstriženi, ta videz pa je bolj sproščen in ne predstavlja velika kontrasta z ostalimi (dolgimi) lasmi.

Kaj sploh je resasti frufru?

Ta stil odlikuje dolg frufru, pri katerem lasje segajo pod čelo, a niso izjemno gosti. Za razliko od zavesastega frufruja se resasti frufru ne razdeli po sredini.
Velikokrat ga je težko kombinirati z ostalimi lasmi, saj je razlika v dolžini las pogosto prevelika in lahko deluje nenaravno. A pri resastem frufruju to ne predstavlja nobene težave, saj je lahkoten in pada na obraz, poleg tega pa ga lahko nosite na skoraj vse dolžine las.

Kako najbolje oblikovati resasti frufru?

Učinek resastega frufruja najbolj poudarimo z ravno pričesko, ki jo na srečo lahko pričaramo izjemno preprosto. Zaščitite lase in jih zravnajte z likalnikom, pri tem pa ne pozabite na frufru. Pričesko utrdite z lakom za lase, tudi pri tej različici frufruja je lepo videti preča po sredini.