Active Beauty
7 nasvetov za dolgo obstojen poletni make up

Poletni make up

7 nasvetov za dolgo obstojen poletni make up

Si tudi v poletni vročini želite brezhiben in kul make up? Mnogi najprej pomislijo na razmazano maskaro in mastno kožo, a z upoštevanjem naših nasvetov bo tudi poletni make up brezhiben in obstojen.

1. Skrivnost poletnega make up-a: Pobarvajte si trepalnice in obrvi

Ni dvoma, da je vodoodporna maskara priljubljen lepotni izdelek predvsem poleti, a še bolj praktično je, če vam poleti ni treba uporabljati maskare. Tako trepalnice kot tudi obrvi lahko pobarvate v poljubnem odtenku, ki se poda vašemu tenu kože in las, in skrb za ličenje trepalnic in obrvi do jeseni preprosto opustite. Če ste nekoliko vešči tovrstnih lepotnih opravil, se lahko lotite barvanja kar sami doma.

2. Pred nanosom senčil vedno nanesite primer za veke

Če si želite tudi poleti uporabljati senčila za veke, uporabite primer. Zaradi vročine se lahko drugače senčilo hitro nabere v gubi veke. S konicami prstov previdno nanesite primer na premični del veke in tako podaljšajte obstojnost senčil. Za še boljšo obstojnost lahko nanos zaključite s fiksirnim sprejem.

3. Namesto kreme uporabite serum

Poleti se želimo izogniti mastni koži, ki se že na daleč sveti. Zato namesto običajne kreme za obraz raje uporabite serum, po možnosti s hialuronsko kislino. Ti se hitro vpijejo, kožo vlažijo in jo matirajo ter so odlična podlaga za poletni make up. Na ta način se bo T-predel obraza manj mastil. Poleg seruma ne pozabite nanesti tudi kreme za zaščito pred soncem za obraz z visokim zaščitnim faktorjem.

4. Negovalnim izdelkom dodajte samoporjavitveno kremo

Za rahlo zagorel poletni videz svojemu negovalnemu izdelku za obraz dodajte nekaj kapljic samoporjavitvenega seruma ali kreme. Postopek ponavljajte vsak dan, dokler ne dosežete želenega rezultata. Samoporjavitvenega izdelka ne nanašajte neposredno na kožo. Na ta način bo vaša polt pridobila nežen poletni ten brez izpostavljanja nevarnim UV-žarkom.

5. Kremno rdečilo za lica uporabite na vekah in ustnicah

Štiri v enem? Odlično! Za rahlo rožnat pridih izberite kremno rdečilo za lica v toplem mareličnem odtenku. S prstom nanesite nekaj rdečila na ličnice, ustnice, konico nosu in premični del vek ter s tapkanjem dobro zabrišite nanos.

6. Osvežitev na poti

Čez dan lahko make up osvežite z nanosom fiksirnega spreja, ki vas bo na vroč dan tudi nekoliko ohladil – še posebej, če ga boste hranili v hladilniku.

7. Uporabite vodoodporne izdelke

Vodoodporna ličila, ki so poleg tega odporna tudi na znoj, poskrbijo za dolgo obstojnost make up-a in kljubujejo visokim temperaturam, zato so precej boljša izbira od običajnih ličil, ki se hitro razmažejo ali zbrišejo. Na voljo je pestra paleta vodoodpornih izdelkov, od črtal in senčil za veke do maskar in gelov za obrvi, ki bodo poskrbeli za brezskrben poletni make up.

Izdelki, s katerimi boste lahko ustvarili popoln poletni make up:

Vlaži kožo do 24h

„Fiksirni sprej Clean Philosophy Grapefruit” znamke trend !t up

Nakupujte v dm spletni trgovini

Lahkoten nanos

„Rdečilo za lica Beautiful You“ znamke Catrice

Nakupujte v dm spletni trgovini

Serum za intenzivno vlaženje

„Serum za obraz Aqua“ znamke Balea

Nakupujte v dm spletni trgovini