Active Beauty
Zakaj kombinirati retinol in vitamin C?
Besedilo: , Margit Hiebl

Nasvet za nego kože

Zakaj kombinirati retinol in vitamin C?

Od zdaj naprej uporabljajte retinol in vitamin C vedno skupaj – če boste obe učinkoviti namreč kombinirali na pravilen način, bo rezultat zdrava in sijoča koža.

Trend v negi kože: souporaba retinola in vitamina C

Največji trenutni trend pri negi kože: uporaba retinola in vitamina C. Zakaj je temu tako? Pri tem novem trendu se kombinirajo učinkovine, ki so nadvse učinkovite in potencialno dražijo kožo. Sestavine izmenjujemo in jih na kožo nikoli ne nanašamo istočasno, zaradi česar je koža preskrbljena z vsemi negovalnimi sestavinami, poleg tega pa ima med nanosi tudi čas za regeneracijo. Rezultat: gladka in napeta koža.

Postopek nanašanja izdelkov
  • Zjutraj: kombinacija vitamina C in izdelka za zaščito pred soncem.
  • Zvečer: nega kože z retinolom in hialuronsko kislino.

Kaj zmoreta retinol in vitamin C?

Večni klasik proti staranju kože-retinol

Retinol oz. vitamin A velja za najbolj priljubljeno sestavino za čvrsto in enakomerno kožo. Spodbuja sintezo kolagena in obnovo celic v koži ter zmanjšuje pigmentne madeže. Ker aktivna sestavina pogosto nekoliko izsuši kožo, jo kombiniramo z vlažilno hialuronsko kislino.

  • Intenzivno učvrsti in pomladi kožo

Krema za obraz Retinol + Sea Algae“ znamke Eveline Cosmetics

Nakupujte v dm spletni trgovini

Krema proti vidnim znakom staranja

„Krema za obraz in vrat Anti-Age Retinol Boost” znamke Neutrogena

Nakupujte v dm spletni trgovini

Vitamin C za sijočo kožo

Vitamin C podpira zaščito celic, zagotavlja sijočo polt in učinkuje proti hiperpigmentaciji. Prav zato dermatologi priporočajo, da se ta izdelek uporablja skupaj z izdelkom za zaščito pred soncem.

Z visoko količino vitamina C

„Antioksidativni serum Just Vitamin C 20%“ znamke Revox

Nakupujte v dm spletni trgovini

Blaži temne madeže

„Serum za obraz Glow“ znamke Garnier Skin Naturals

Nakupujte v dm spletni trgovini

Na kaj morate biti pozorni pri kombiniranju retinola in vitamina C?

Retinol uporabljajte samo zvečer! Naslednji dan vedno na kožo nanesite izdelek za zaščito pred soncem, saj koža po uporabi postane bolj občutljiva na svetlobo. Ob jutranjem nanosu seruma ali dnevne nege z vitaminom C poskrbite tudi za dodatno zaščito pred soncem. Če retinol uporabljate prvič, bodite previdni. Koža se mora na sestavino najprej počasi navaditi. Če se koža kljub temu lušči, je vneta oziroma pordela, lahko kot alternativo uporabite izdelke s fitoretinoli ali bakuchiolom. Ti imajo podoben učinek, vendar jih koža bolje prenaša.