Polpeti iz kuskusa in bučk s pomako iz kisle smetane
Tokrat boste kuskus lahko postregli malo drugače. Polpete je enostavno pripraviti. Poleg tega boste z njimi razveselili tako najmlajše kot tudi najstarejše družinske člane.
Polpeti iz kuskusa in bučk
Kaj potrebujete zanje?
Sestavine za 4 porcije:
- 400 ml zelenjavne jušne osnove (dmBio zrnata jušna osnova z 20 % zelenjave)
- 400 g dmBio kuskusa
- sol
- poper
- 2 jedilni žlici dmBio ekstra deviškega oljčnega olja + malo za pečenje
- 2 bučki
- 1 šopek peteršilja
- 2 jajci
- 2 kisli smetani
- 1 sesekljan strok česna
Pripravite jih takole:
1. Kuskus začinite in ga pustite, da nabrekneSkuhajte zelenjavno jušno osnovo. Kuskus solite in poprajte in ga prelijte z vročo osnovo. Pustite ga stati 10 minut, da nabrekne. Zrahljajte ga z vilicami in dodajte 2 jedilni žlici oljčnega olja.
2. Bučke narežite na majhne kose in jih zmešajte s kuskusom
Bučke narežite na majhne kose in sesekljajte peteršilj. Oboje skupaj z jajci dodajte v kuskus in dobro premešajte.
3. Pripravite pomako s kislo smetano
Kislo smetano zmešajte s česnom in začinite s soljo in poprom.
4. Oblikujte polpete in jih specite
Maso iz kuskusa, bučk in jajc oblikujte v polpete in jih specite v oljčnem olju. Ko so pečeni, jih odcedite na kuhinjski brisači in postrezite s pomako iz kisle smetane. Namig: Postrežete jih lahko tudi kot prilogo poletnim solatam.
Pripravite jih lahko tudi v pečici. Pecite jih na pekaču, obloženem s papirjem za peko v pečici, segreti na 200 °C (zgornje in spodnje gretje).