Active Beauty
Polpeti iz kuskusa in bučk s pomako iz kisle smetane
čas branja: min
Hitro so pripravljeni

Polpeti iz kuskusa in bučk s pomako iz kisle smetane

Tokrat boste kuskus lahko postregli malo drugače. Polpete je enostavno pripraviti. Poleg tega boste z njimi razveselili tako najmlajše kot tudi najstarejše družinske člane.

Polpeti iz kuskusa in bučk

Kaj potrebujete zanje?

Sestavine za 4 porcije:

  • 400 ml zelenjavne jušne osnove (dmBio zrnata jušna osnova z 20 % zelenjave)
  • 400 g dmBio kuskusa
  • sol
  • poper
  • 2 jedilni žlici dmBio ekstra deviškega oljčnega olja + malo za pečenje
  • 2 bučki
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 jajci
  • 2 kisli smetani
  • 1 sesekljan strok česna

Pripravite jih takole:

1. Kuskus začinite in ga pustite, da nabrekne
Skuhajte zelenjavno jušno osnovo. Kuskus solite in poprajte in ga prelijte z vročo osnovo. Pustite ga stati 10 minut, da nabrekne. Zrahljajte ga z vilicami in dodajte 2 jedilni žlici oljčnega olja.

2. Bučke narežite na majhne kose in jih zmešajte s kuskusom
Bučke narežite na majhne kose in sesekljajte peteršilj. Oboje skupaj z jajci dodajte v kuskus in dobro premešajte.

3. Pripravite pomako s kislo smetano
Kislo smetano zmešajte s česnom in začinite s soljo in poprom.

4. Oblikujte polpete in jih specite
Maso iz kuskusa, bučk in jajc oblikujte v polpete in jih specite v oljčnem olju. Ko so pečeni, jih odcedite na kuhinjski brisači in postrezite s pomako iz kisle smetane. Namig: Postrežete jih lahko tudi kot prilogo poletnim solatam.
Pripravite jih lahko tudi v pečici. Pecite jih na pekaču, obloženem s papirjem za peko v pečici, segreti na 200 °C (zgornje in spodnje gretje).
Opravičujemo se, vendar za vaše iskanje nismo našli rezultatov. Poskusite z drugimi iskalnimi pojmi.