Active Beauty
Izognite se prehladom s spodbujevalci imunskega sistema

Z močjo narave

Izognite se prehladom s spodbujevalci imunskega sistema

Predvsem na začetku sezone prehladnih obolenj, kot so kašelj, prehlad, bolečine v grlu in gripi podobne okužbe, se v vrtcu, šoli in na delovnem mestu širijo nadležni prehladi. Da se patogeni organizmi ne bi naselili v naših telesih, se pri preprečevanju prehladov lahko zanesemo na spodbujevalce imunskega sistema. Preberite, s katerimi rastlinskimi učinkovinami se lahko oborožite v boju proti nalezljivim boleznim.

7 spodbujevalcev imunskega sistema za preprečevanje prehladov:

Prehladi so nadležni in neprijetni. Takoj ko se nalezemo, želimo z domačimi pripravki poskrbeti, da bi se čim prej ponovno počutili bolje. Ti spodbujevalci imunskega sistema vam lahko pomagajo preprečiti, da bi se sploh okužili:

1. Spodbujevalec imunskega sistema: brusnice

Rdeče jagode, ki izvirajo iz Kanade, so prave vitaminske bombe. Predvsem zaradi visoke vsebnosti vitamina C krepijo obrambno sposobnost našega telesa, poleg tega pa brusnice spodbujajo proizvodnjo protivnetne acetilsalicilne kisline v telesu.

Dodatni nasvet: Na spletni strani dm.si boste našli veliko različnih izdelkov z vitaminom C, prav tako pa tudi zanimive članke o brusnicah.

2. Spodbujevalec imunskega sistema: kurkuma

Rumeni prah je močan antioksidant ter ščiti pred prostimi radikali in drugimi negativnimi vplivi okolja, ki slabijo naš imunski sistem. Beljakovine, ki jih vsebuje kurkuma, lahko podpirajo imunski sistem telesa in preprečujejo okužbe.


3. spodbujevalec imunskega sistema: korenine pelargonije

Pelargonije so že od nekdaj naravno zdravilo za okužbe dihal, kot je akutni bronhitis, pa tudi za vnete sinuse. Posušene korenine rastline vsebujejo antibakterijske in protivirusne sestavine ter delujejo tudi odvajalno.

4. spodbujevalec imunskega sistema: moringa

Čudežno drevo, kot se moringa tudi imenuje, velja za rastlino z največ hranilnih snovi. Vsebuje namreč železo, kalcij, kalij, magnezij, vitamine C, A in E, vitamine skupine B ter antioksidante, ki podpirajo imunski sistem in lahko delujejo protivnetno.

5. spodbujevalec imunskega sistema: rakitovec

Oranžni divji sadež vsebuje več vitamina C kot večina citrusov, zato te majhne jagode imenujejo tudi »limone s severa«. Vitamin C in cink v rakitovcu ščitita pred prehladi in pospešujeta celjenje ran.

6. spodbujevalec imunskega sistema: ingver

Gingerol, pekoča snov, ki daje ingverju značilno pikantnost, ima podoben učinek kot aspirin, gomolj ingverja pa je bogat tudi z eteričnimi olji. Ingver se uporablja za zdravljenje gripe ter bolečin v grlu in žrelu.

7. spodbujevalec imunskega sistema: spirulina

Cianobakterije, znane tudi kot modrozelene alge, so bogate z železom, klorofilom in betakarotenom. Spirulina velja tudi za dober vir rastlinskih beljakovin, pigment alg pa ima antioksidativni učinek in krepi imunski sistem.

Spodbujevalci imunskega sistema, ki so na voljo v dm-u:

Nepogrešljiva začimba v vsaki kuhinji

"Mleta kurkuma" znamke dmBio

Nakupujte v dm spletni trgovini

Čas za čaj s kančkom ingverja

"Ingverjev sok" znamke dmBio

Nakupujte v dm spletni trgovini

Naravno superživilo

"Tablete Organic Spirulina Chlorela" znamke Nutrispoint

Nakupujte v dm spletni trgovini