V nosečnosti je še posebej pomembno, da ste vi in vaš otrok zadostno preskrbljeni s potrebnimi hranilnimi snovmi. Za to boste težko poskrbeli, če vam je neprestano slabo in bruhate. V nadaljevanju si preberite, kako lahko z ustrezno prehrano pomirite svoj občutljivi želodec.

(Če se v nosečnosti spopadate z bolečinami v križu, zaprtostjo ali drugimi težavami, si več preberite tukaj. Pri zgagi vam bodo v pomoč ti nasveti).

Nosečniška slabost in hrana

Za preprečevanje slabosti je vsekakor pomembno, kaj jeste, vendar je še pomembnejše, kako to jeste.

1. nasvet: Pojejte nekaj, preden vstanete iz postelje ​

Čaj, blagodejen za vaš želodec, in malo jogurta z medom, preden vstanete iz postelje, imata lahko neverjeten učinek. Poleg tega ne delajte sunkovitih gibov in si privoščite dovolj počitka. Tako boste lažje shajali s slabostjo ali vam jo bo morda celo uspelo preprečiti.

2. nasvet: Jejte sladko, a ne presladko ​

Povzročitelji slabosti so hormoni, ki uravnavajo tudi presnovo sladkorja. Zato poskrbite, da bo raven krvnega sladkorja čez dan čim bolj konstantna. Več verjetnosti je, da vam bo slabo, če boste popoldne jedli sladkarije, saj bo to povzročilo visoko raven krvnega sladkorja zvečer in nizko zjutraj. Zato raje uživajte ovsene kosmiče, lečo, mastno meso in veliko zelene zelenjave. Poleg tega pazite na zadosten vnos vitamina B6. Tega je veliko v mesu, ribah, krompirju, stročnicah in polnozrnatih žitih. Meso in ribe uživajte le dobro toplotno obdelane.