Active Beauty
Kaj ne sme manjkati pri dolgi vožnji z otroki v avtomobilu
Besedilo:

Brez stresa

Kaj ne sme manjkati pri dolgi vožnji z otroki v avtomobilu

Končno ste dočakali dolgo pričakovani družinski dopust! Toda pot do želene destinacije je še dolga. V nadaljevanju z vami delimo pet nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo dolga vožnja z otroki v avtomobilu potekala brez težav.

1. S seboj vzemite dovolj prigrizkov

Ko so otroci lačni, so še posebej razdražljivi. Če pride do prometnih zastojev ali otrokom ne ustreza hrana na postajališču, jim lahko kadarkoli ponudite njihove najljubše prigrizke.

2. Spakirajte tudi knjige

Interaktivne knjige ali pobarvanke so odličen pripomoček za krajšanje časa. Če pa je otrokom v avtu slabo, žal ne pridejo v poštev. V tem primeru so dobra alternativa zvočne knjige. Ne pozabite na slušalke, saj morda starejši sorojenci ne bodo želeli poslušati Zvezdice Zaspanke.

3. Na pot se odpravite zgodaj zjutraj

Ob pol petih zjutraj so ceste še prazne in velika verjetnost je, da bodo otroci v prvih urah potovanja še spali. Da jim bo čim bolj udobno, ne pozabite s seboj vzeti še blazine in odeje. S senčili na oknih in spalnimi maskami boste otrokom omogočili, da bodo spali dalj časa.

4. Preprečite potovalno slabost

Otroci imajo zelo občutljive organe za ravnotežje, zato jim je v avtomobilu hitreje slabo kot odraslim. Pred začetkom potovanja je priporočljivo, da otrok zaužije lahek prigrizek, kot so prepečenec, banane ali jabolka. Pomembno je tudi, da imate postanke vsaj na dve uri. Otroci naj se med postankom sprehodijo. Proti slabosti pomaga tudi igranje različnih igric. Odlična igra za v avto je »Vidim nekaj na črko …«. Otroke spodbujajte, naj gledajo skozi sprednje okno, saj ta perspektiva pošilja možganom enake signale kot organ ravnotežja in tako ne vpliva na živčni sistem.

5. S seboj vzemite vlažne robčke

Če se zgodi nesreča s hrano ali pijačo, vam bodo vlažni robčki prišli več kot prav – očistijo lepljive roke in odstranijo neželene madeže v avtu.