Active Beauty
Nega nežne dojenčkove kože pozimi

Zaščita pred vremenskimi vplivi

Nega nežne dojenčkove kože pozimi

Takoj ko se temperature znižajo, potrebuje občutljiva otroška koža več pozornosti in nege. Dojenčki so namreč bolj dovzetni za vplive okolja kot odrasli, saj njihova kožna pregrada še ni povsem razvita. V nadaljevanju z vami delimo nasvete, kako v zimskih mesecih negovati občutljivo otroško kožo.

Sproščujoča kopel, v kateri bodo uživali tako starši kot dojenček

Dojenčki se v kopeli najbolje počutijo pri temperaturi vode med 36 in 37 °C. Da občutljivih malčkov ne bi zeblo, poskrbite, da bo temperatura v prostoru prijetna, tj. vsaj 23 °C. Bistveno je, da vse pripravite vnaprej, saj kopel ne sme trajati dlje kot pet do deset minut. Za drobceno telo zadostuje pol čajne žličke otroškega gela za umivanje. Izbran izdelek najprej nanesite na svoje dlani, nato z nežnimi krožnimi gibi očistite lasišče in telo.

Krema in olje – pomirjujoča nega občutljive dojenčkove kože

Po kopeli je pomembno, da otrokovo kožo ponovno navlažite. Kljub temu naj velja, da je manj več. Med dlanmi segrejte tri do pet kapljic olja za nego otroške kože in ga razporedite po celem telesu. Posebno pozornost zahtevajo razdražena koža na predelu plenic, nevrodermitis ali ekcemi. Prizadete dele kože negujte s kremami in losjoni, ki vsebujejo ognjič in cinkove okside, saj jih koža dobro prenaša. Pri razdraženi koži na zadnjici in nogah lahko pomaga tudi to, da dojenčka nekaj minut pustite golega.

Zaščita pred soncem, vetrom in mrazom – bodite pripravljeni in ne dovolite, da vas vreme preseneti

Otroška koža slabo prenaša neposredno sončno svetlobo, veter in mraz. Ko termometer pokaže 3 °C ali manj, je čas, da na kožo svojih otrok nanesete kremo za zaščito pred vremenskimi vplivi. Te vsebujejo rastlinska olja, ki so podobna lipidni strukturi kože, in se tako povežejo z obstoječim naravnim zaščitnim filmom. Blage formule s kamilico, pantenolom in ognjičem kožo ščitijo pred izsušitvijo. Majhno količino preprosto nanesite na vse izpostavljene dele telesa.

Zaščita pred mrazom, vetrom in dežjem

"Balzam iz ognjiča za zaščito pred vetrom in mrazom" znamke WELEDA

Nakupujte v dm spletni trgovini

Za občutljivo otroško kožo

"Sensitive otroška krema za obraz z aloe vero" znamke babylove

Nakupujte v dm spletni trgovini