Active Beauty
Barvanje rdečih las je veščina
Besedilo: Eva Pohn

Nasveti

Barvanje rdečih las je veščina

Le koga še ni pograbila želja po koreniti spremembi las? A barvanje rdečih las je še posebej zahteven podvig, saj so rdeči pigmenti izjemno trdovratni.

Zakaj je težko pobarvati rdeče lase?

Naravni rdečelasci in rdečelaske so prava redkost. Zgolj odstotek ali dva vseh ljudi na svetu ima naravno rdeče lase. Toda barvanje rdečih las je pravi izziv, saj je rdeči pigment v laseh izjemno trdovraten. Je precej manjši od denimo rjavega pigmenta in se zato močneje oprime las. Če želite pobarvati naravno rdeče lase, se morate najprej znebiti rdečkastega leska, kar je podvig sam po sebi. Zato pazite – zelo možno je, da vam v prvo ne bo uspelo popolnoma prekriti rdeče barve in ustvariti želenega odtenka. A zato še ni treba vreči puške v koruzo, barvanje rdečih las je mogoče!

Na kaj je treba paziti pri barvanju rdečih las?

Barvanje rdečih las

Rdeče lase je najlažje barvati s temnimi barvami. Če boste izbrali rjavo, je priporočljivo izbrati vsaj en odtenek temnejšo od izhodiščnega odtenka. Kljub temu obstaja možnost, da boste imeli na koncu rdečkast lesk. Kriva je lahko tudi vaša izbrana rjava barva, ki morda vsebuje rdeče pigmente. Ti so dodani za to, da lasem podarijo živahnejši lesk. Če se želite temu izogniti, se že na začetku raje odločite za pepelnat odtenek. Zeleni in modri pigmenti ustvarijo hladnejši ton in izničijo rdečino.


Barvanje rdečih las na črno

Če vas mika korenita preobrazba, se iz rdečelaske prelevite v črnolasko. Barvanje rdečih las s črno barvo daje najboljše rezultate. Črni pigmenti se namreč enakomerno porazdelijo po laseh in zagotavljajo veliko prekrivnost barve brez rdečega odtenka. A preden se odločite za ta korak, dobro premislite. Črne pigmente je pozneje zelo težko posvetliti, ne da bi s procesom beljenja lase močno obremenili.


Barvanje rdečih las na blond

Medtem ko je barvanje rdečih las na črno ali rjavo še razmeroma preprosto, je posvetljevanje veliko težje. Preobrazba iz rdeče v blond skoraj brez izjeme prinese oranžkast odtenek. Vsaj pri blondiranju rdečih las se raje prepustite veščim rokam profesionalnih frizerjev, ki bodo poskrbeli, da lasje ne dobijo neželenega odtenka in da ne bodo preveč poškodovani. Frizerka običajno nanese toner, ki z las odstrani rdeč odtenek. Nato nanese belilo. Nasvet, ki ga upoštevajte že doma: pred barvanjem lasem privoščite izdatno nego in krepitev, na primer z oljem ali masko za lase.

Naš nasvet

Barvanje rdečih las raje prepustite strokovnjakom. Sodelavke in sodelavci v dm Studiu so mojstrice in mojstri svoje obrti in bodo tudi rdečim grivam pomagali do želene preobrazbe.