Active Beauty
Barvani blond lasje: 6 poletnih nasvetov
Besedilo: Elisabeth Bärnthaler, Bettina Geiersperger

Da bodo lasje ostali sijoči

Barvani blond lasje: 6 poletnih nasvetov

Končno ste dočakali poletni dopust. Poletno sonce in slana voda pa lahko obremenita vaše svetle lase. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bodo lasje ostali zdravi in sijoči tudi po dopustu.

Poleti lasje potrebujejo še posebej intenzivno nego. Ne le sonce, tudi slana voda in klor jih izdatno obremenita., zato jim moramo nameniti več pozornosti. Svetli lasje so še nekoliko bolj zahtevni. Zaradi barvanja potrebujejo več kot le intenzivno negovalno masko, da ne izgubijo sijaja.

Zelenkasti, slamnati, razcepljeni so pridevniki, ki jih nočemo slišati, ko beseda teče o naših blond laseh. Še posebej ne, ko se sproščeni in zagoreli vrnemo z dopusta. V nadaljevanju preberite, kaj lahko storite, da bodo po dopustu vaši lasje prav tako spočiti, kot vi.

Barvani blond lasje: 6 poletnih nasvetov

1. Ne barvajte las tik pred dopustom

Čeprav vas mika nova pričeska tik pred dopustom, se barvanja las raje lotite nekaj tednov prej ali pa po dopustu. Lasje so v nasprotnem primeru veliko bolj dovzetni za negativne dejavnike iz okolja, kot sta klor in slana voda.

2. Striženje razcepljenih konic

Čeprav barvanje pred dopustom ni priporočljivo, se striženju konic ni treba odpovedati. Ravno nasprotno – če boste pred dopustom postrigli razcepljene konice, boste kasneje imeli manj težav s cepljenjem las, ti pa bodo posledično bolj zdravi. Če vam pred dopustom zmanjka časa za obisk frizerskega salona, konice postrizite čim prej, ko se vrnete.

3. Negovalno olje za gladke lase

Preden se odpravite na plažo ali na bazen, v lase vtrite nekaj negovalnega olja za lase. Bolj kot so vaši lasje suhi, več olja uporabite. S pomočjo glavnika z redkimi zobmi olje enakomerno porazdelite po laseh in jih ovijte v ohlapno figo. Na voljo imate različne vrste olj za lase, če pa vam na dopustu slučajno zmanjka vašega najljubšega izdelka, lahko enostavno uporabite oljčno olje.

4. Zaščitite lase pred klorom in slano vodo

Lase že pred kopanjem nekoliko navlažite, a obvezno z navadno vodo. Ko so namreč lasje že mokri, ne vpijejo več toliko klora oz. slane vode. Po kopanju vsakokrat sperite lase pod tušem. Učinkovita, a nekoliko manj zapeljiva možnost za zaščito las pa je tudi uporaba kopalne kape.


5. Lase pazljivo posušite

Poleti opustite uporabo fena, ravnalnika in kodralnika za lase. Lase po umivanju ovijte v bombažno majico, ki je za stik z lasmi primernejša kot brisača, saj zaradi gladke površine povzroča manj trenja z lasmi. Najbolj priporočljivo je, da lase posušite na zraku.

6. Aspirin proti zelenim odtenkom las

Če so vaši blond lasje zaradi klora dobili nekoliko zelen podton, rešitev poiščite kar v potovalni lekarni. Dve tableti Aspirina raztopite v vodi in z mešanico polijte po laseh. Pustite učinkovati 30 minut (ne dlje), nato sperite z vodo in nanesite negovalno masko za lase. Tretma z aspirinom deluje tudi proti rumenkastim lasem.