Active Beauty
Videz Y2K: Temu trendu sedaj sledijo vsi!
Besedilo:

Vodnik do popolnega videza Y2K

Videz Y2K: Temu trendu sedaj sledijo vsi!

Važno je le, da je rožnato in svetleče – to je osnovno pravila trenda Y2K, ki trenutno osvaja družabne medije. Ker se skoraj vsaka moda vrača ciklično, je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo vrnil tudi trend s preloma tisočletja. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj idej za najlepši make up in pričeske.

Kaj je Y2K?

Izraz »Y2K« izvira iz računalništva in je okrajšava za »Year 2 Kilo«, pri čemer kilo v stari grščini pomeni tisoč, torej bi izraz lahko prevedli kot »leto 2 tisoč«. Na prelomu tisočletja, iz leta 1999 v leto 2000, številni računalniki niso mogli prikazati številk novega leta – to je bil tako imenovani Y2K ali milenijski hrošč. Na težave z računalniki smo pozabili, kratica označuje le še modni slog s preloma tisočletja in je del vala nostalgije, ki je pred tem oživil modo in ličila iz sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Moda Y2K – kaj je in?

Pri videzu Y2K so v ospredju rožnati, vijolični, pastelno zeleni in svetlo modri odtenki. Naj se barve, ki jih uporabljate pri ličenju, ujemajo tudi z oblačili, pa naj gre za trenirko, okraske iz kristalčkov, debele superge, sandale z debelejšim podplatom, kavbojke z nizkim pasom ali kratko majčko.

Make up v stilu Y2K: korak za korakom

  • Frosted ustnice: Najprej ustnice zdrgnite z nežnim pilingom. Nato nanesite glos za ustnice z učinkom, ki jim doda volumen in poskrbi za obstojnost rdečila. Ustnice obrobite s črtalom v odtenku žametne vrtnice ali jagode. Še posebej bodite previdni, da ne pretiravate na loku ustnic. V kotičkih ustnic naredite nežno črto navzven, da ustnice optično podaljšate. Na ustnice nanesite rožnato rdečilo v hladnejšem podtonu in jih narahlo pritisnite skupaj. Dodajte še glos za ustnice s srebrnimi bleščicami, pri čemer pa lahko malce pretiravate.
  • Rožnato ali vijolično senčilo za veke: Najprej s prstom ali ravnim čopičem za nanašanje senčila nanesite podlago na veko. Nato uporabite rožnato ali vijolično svetleče senčilo in nežno zabrišite ostre robove. Z istim senčilom poudarite tudi rob spodnje veke. Na koncu na trepalnice nanesite še maskaro.
  • Rožnato rdečilo: Za barvo rdečila izberite močno rožnato. Pri nanosu je zelo pomembno, da rdečilo z velikim čopičem nanesete na sredino lic vse do spodnjega roba veke. Rdečilo nežno nanesite tudi na konico nosu, na brado in vzdolž nosnega grebena.
  • Dodajte piko na i z osvetljevalcem: Z odtenki v barvah vrtnice ali šampanjca lahko bistveno bolj poudarite rožnata lica. Osvetljevalec s čopičem nanesite na konico nosu, na ličnice in ob obrvi. S konico prsta malo osvetljevalca nanesite tudi v notranje kotičke vek in na lica. Vaš make up bo bolj obstojen, če ga učvrstite s sprejem za fiksiranje.

Te pričeske Y2K sedaj nosijo vsi

  • Prameni, spuščeni ob obrazu: Najbolj optimalno je, če imate ob obrazu malce krajše lase od preostalih. Lase spnite (na primer v visok čop ali figo), pri čemer izvlecite sprednje pramene ob obrazu. Glede na to, kaj boste oblekli in kako se boste naličili, lahko vaš videz deluje bolj razigrano in sproščeno, lahko pa tudi zelo elegantno. Stil Y2K nam je bil najbolj všeč pri Elle Woods v filmu »Blondinka s Harwarda«.
  • Drobne kitke: Sprednje pramene, ki obkrožajo obraz, spletite v drobne kitke in jih spnite s prozornimi elastikami.
  • Visoki čopi: Prečo razdelite na sredini in lase na vsaki strani spnite v čop. Iz čopa izvlecite sprednje pramene. Vsak čop posebej spnite na zatilju. Lahko jih spletete v kito ali pustite kot čop.
  • Pričeska z ruto: Ruto prepognite v trikotnik in po dolžini prepogibajte, dokler ne dobite željene velikosti. Položite jo na vrh glave in pri vratu zvežite z dvojnim vozlom. Lase lahko pustite pod ruto ali pa izvlečete nekaj pramenov, da ustvarite razmršen videz.
  • Sponke za lase: Ta videz obožujemo, saj ga lahko uporabimo pri vsaki dolžini las. Lase primite ob vratu v čop, ga zvijte in položite ob zadnji del glave ter spnite z veliko sponko za lase. Nekaj pramenov las ob obrazu izvlecite, dokler ni pričeska točno takšna, kot želite.