Active Beauty
Brazilska depilacija: za žametno gladko kožo na intimnem predelu
Besedilo: Margret Hoffmann

Odstranjevanje dlačic.

Brazilska depilacija: za žametno gladko kožo na intimnem predelu

Poletje, bikinike in odvečne dlačice?
Brazilska depilacija je ena izmed najboljših metod za hitro in učinkovito odstranjevanje nezaželenih dlačic na intimnem predelu.

Brazilska depilacija zagotovo ni eden izmed prijetnejših trenutkov v kozmetičnem salonu, saj zgleda zelo podobno kot pregled pri ginekologu. Vse, kar ste slišali o odstranjevanju dlačic na področju vagine, sramnih ustnic in venerinega griča, zagotovo drži in tudi prvih nekaj obiskov bo za marsikatero žensko zelo bolečih.

Kljub temu je brazilska depilacija ena izmed najučinkovitejših metod za odstranjevanje dlačic. Večkrat jo boste obiskali, lažje vam bo. V nadaljevanju vam predstavljamo zbrane najpomembnejše odgovore na vprašanja o odstranjevanju dlak na intimnem predelu.

Vprašanja in odgovori o brazilski depilaciji

1. Kaj je bolje: topel vosek ali sladkorna pasta?

Ne glede na to ali uporabite trakove za depilacijo, topel vosek ali sladkorno pasto, učinek odstranjevanja dlačic bo enak: te bodo s korenino vred odstranjene v eni potezi.

Večina kozmetičark in kozmetikov, ki opravljajo depilacijo, bodo raje posegli po sladkorni pasti, saj ta velja za nežnejšo metodo odstranjevanje dlačic vsmeri njihove rasti, kar pomeni manj vraščanja.
Sladkorna pasta ima tudi negovalni učinek za kožo.

Drugi se raje odločijo za uporabo toplega voska, vendar pri njem obstaja nevarnost, da se dlake zlomijo, saj jih je treba odstranjevati v njihovi nasprotni smeri rasti.

2. Kako pogosto se je treba depilirati?

To je odvisno od rasti dlak, vendar velja naslednje pravilo: naročiti se je treba na vsake tri do štiri tedne. Če želite, da bo vaša koža v poletnem mesecu žametno gladka, je z depilacijo treba začeti že pozimi. Večkrat ko jo obiščete, tanjše odo dlačice in posledično jih bo tudi manj.

3. Kako se pripravim na odstranjevanje dlačic?

Popolna priprava se začne že dan pred voskanjem. Z nežnim pilingom odstranite odmrle kožne celice, vendar ne uporabite pilinga z morsko soljo. Ta je za intimni predel pregrob in vas lahko peče.

Če imate pred obiskom salona dovolj časa, si privoščite toplo kopel ali tople obkladke. To odpre pore, zmehča kožo in odstranjevanje dlačic bo potekalo še hitreje. Na začetku bodo v salonu vašo kožo še razmastili, da se bosta vosek ali sladkorna pasta dobro oprijela dlak.

4. Ali obstaja pravi čas za odstanjevanje dlačic?

Seveda, ta je odvisen od dolžine dlačic. Te naj bodo dolge med 0,4 in 0,5 centimetri. Krajše dlake se težje odstranijo, medtem ko če imate daljše, se pulijo in zelo boli. Za ženske, ki se redno brijejo, lahko čakanje na pravo dolžino dlak predstavlja majhno nočno moro, vendar poskušajte potrpeti.

5. Koliko v resnici boli odstranjevanje dlačic?

Koliko vas bo bolelo, je odvisno od vašega bolečinskega praga, vendar vam zagotavljamo, da ni tako boleče, kot si to predstavljate.
Na začetku vas bo lahko cukalo. Večkrat boste šli na depilacijo v dm Studio, manj vas bo bolelo.

Nekatere ženske so še bolj občutljive v menstrualnem obdobju, zato je bolje, da se za termin dogovorite v sredini svojega ciklusa. Lahko se orientirate tudi po luninih menah, saj bo rezultat depilacije v času, ko luna dobiva obliko črke C, boljši.

6. Kako lahko negujem svojo kožo po brazilski depilaciji?

Gel z aloe vero s hladilnim učinkom pomirja razdraženo kožo. 24 ur po depilaciji se ne smete savnati, sončiti ali na koži uporabljati odišavljenih izdelkov. Da boste preprečili vraščanje dlačic, priporočamo nežni dnevni piling kože.

7. Ali se lahko depiliram doma?

S trakovi za voskanje lahko doma sami odstranite dlake na noga in na predelu trebuha pod popkom. Pomembno je, da kožo dobro napnete in trak s hitrim potegom odstranite v nasprotni smeri rasti dlak.

Voskanje bikini predela zna biti oteženo. Če kože dobro ne napnete, lahko pride do poškodb. npr. podplutb ali krvavitve.

8. Kakšne intimne pričeske obstajajo?

Pri brazilski depilaciji vsakdo najprej pomisli na popolno odstranitev dlačic, vendar to ni nujno tako. Obstaja cela vrsta oblik pričesk, od črtice, trikotnika, srčkov, puščic, strel do ostalih. Meje so le v glavi.

9. Katere metode odstranjevanja dlačic še obstajajo?

V dm Studiu vam nudimo tri posebej učinkovite metode odstranjevanja nezaželenih dlačic na obrveh, intimnih predelih in drugod po telesu:
  • Odstranjevanje dlačic s sladkorno pasto je naravna metoda, ki obenem neguje kožo. Pasta iz sladkorja ima namreč tudi dezinfekcijski učinek. Ta metoda velja za zelo nežno obliko odstranjevanja dlačic, saj jih odstrani v smeri rasti.
  • Voskanje s toplim voskom v kaseti, ki se ga nanese na želene predele. Na vosek kozmetičarka nato položi trak iz koprene in odstrani dlake v nasprotni smeri njihove rasti.
  • Odstranjevanje dlačic s svetlobnimi impulzi, ki se po dlaki prenesejo do korenine. Pri tovrstnem odstranjevanju je potrebnih osem obiskov, da dlačice prenehajo rasti.