Active Beauty
Odstranjevanje dlačic v intimnem predelu – prednosti in slabosti posameznih metod
Besedilo:

Bikini predel

Odstranjevanje dlačic v intimnem predelu – prednosti in slabosti posameznih metod

Za odstranjevanje dlačic v intimnem predelu poznamo več metod – katera je prava, pa je povsem odvisno od vas. Tako britje, voskanje kot tudi sladkorna depilacija in epilacija imajo svoje prednosti in slabosti.

Britje

Prednosti: Britje je hitro in enostavno. Gre za klasično metodo odstranjevanja dlak v intimnem predelu. Je hitro in poceni, z uporabo kovinske britvice pa je lahko tudi trajnostno. Metoda je poleg tega popolnoma neboleča.
Slabosti: Pri občutljivi koži pogosto pride do vraščenih dlačic, izpuščajev, vnete in pordele kože v intimnem predelu. Glede na posamezne specifike rasti dlak se dlake hitro spet pojavijo. Za gladko kožo je treba britje izvajati večkrat na teden

Za nežno, udobno britje

„Damski brivnik Fantastique s 5 rezili“ znamke Balea

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Voskanje

Prednosti: Voskanje obljublja dalj časa gladko kožo. Rezultat te metode odstranjevanja dlačic v intimnem predelu traja več tednov. Pogosteje kot izvajate postopek, tanjše in manj goste so dlake, ki ponovno zrastejo.
Slabosti: Voskanje intimnega predela je zelo časovno potratno – tako pri izvajanju doma kot tudi v kozmetičnih salonih. Voskanje mnogi doživljajo kot boleče, čeprav bolečina z vsakim naslednjim postopkom postaja znosnejša. Mnogi se po voskanju srečujejo tudi z vraščenimi dlačicami.

Z mandljevim oljem in vonjem jagodičevja

„Depilacijski trakovi za bikini predel“ znamke Balea

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Depilacija s sladkorno pasto

Prednosti: Gre za podobno metodo kot voskanje, le da je nežnejša do kože – depilacija s sladkorno pasto je bila že v starodavnem Egiptu priljubljena metoda odstranjevanja dlak. Sladkorna pasta je sestavljena iz naravnih sestavin in je zato veliko nežnejša do kože kot voskanje. Vraščene dlake so redko pojavijo, saj jih odstranjujemo v smeri rasti. Kot pri voskanju dlake ponovno zrastejo šele po približno štirih tednih.
Slabosti: Pri sladkorni depilaciji se vedno depilira le zelo majhno območje. Ker se pasta dlačic ne oprime tako dobro kot vosek, je treba včasih na istem mestu postopek ponoviti.

Epilacija

Prednosti: Pri epilaciji dlake izpulimo skupaj s korenino, zato koža ostane dalj časa gladka. Uporaba je zelo preprosta, poleg tega pa na dolgi rok ugodna. Po večkratni uporabi se dlake začnejo tanjšati.
Slabosti: Epilacija ni primerna za ljudi z nizkim pragom bolečine, na primer na nogah. Epilator izpuli dlake eno po eno, podobno kot pinceta. Ker so dlake v intimnem predelu običajno veliko gostejše kot na nogah, je epilacija tam bolj boleča, vendar se tudi nanjo lahko navadite.

Depilacijske kreme

Pozor: Vse depilacijske kreme niso primerne za intimni predel! Uporabljajte samo izdelke, ki so posebej označeni za depilacijo intimnega predela.
Prednosti: Kemikalije v kremah za odstranjevanje dlak uničijo keratinske vezi in tako poskrbijo za gladko kožo. Postopek je popolnoma neboleč.
Slabosti: Pri tej metodi ostanejo korenine dlak nedotaknjene, zato rezultat traja le nekoliko dlje kot pri britju. Občutljiva koža lahko na depilacijsko kremo reagira, zato jo je treba pred uporabo na intimnem predelu najprej preizkusiti na majhnem delu kože, npr. na roki.

Primerno za vse tipe kože

„Depilacijska krema za pod prho z izvlečkom vrtnice in karitejevega masla“ znamke Balea

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

IPL metoda

Prednosti: IPL (intense pulsed light ali intenzivna skoncentrirana svetloba) prek svetlobnih impulzov uničuje korenine dlak, metoda pa je primerna tudi za intimni predel. Dolgoročno naj bi uporaba poskrbela, da se dlake stanjšajo in razredčijo ali celo nehajo rasti. IPL postopek je neboleč, koža se po postopku običajno le nekoliko segreje.
Slabosti: Rezultat na koži ni takoj viden. IPL napravo je treba uporabljati več tednov, da dosežemo zmanjšano rast dlak. IPL naprava za domačo uporabo ni poceni, zato je na začetku potreben večji investicijski vložek.