Active Beauty
Slugging: Z vazelinom do gladke in napete kože?
Besedilo:

Korejska lepota

Slugging: Z vazelinom do gladke in napete kože?

Pri novem korejskem lepotnem trendu gre za to, da z vazelinom čez noč poskrbimo za napeto kožo na obrazu. Pojasnili bomo, za koga je slugging primeren in kako se je najbolje lotiti tega tretmaja z vlažilnim učinkom.

Slugging, kaj je sploh to?

Tretma za nego kože slugging deluje tako, da zvečer preko nočne nege za obraz nanesete plast vazelina in obraz sperete šele naslednje jutro. Vazelin deluje kot nekakšna zapora, s pomočjo katere koža ponoči izgubi manj vode, učinkovine v negovalni kremi pa se lahko bolje vpijejo v kožo na obrazu.

Trend za nego kože slugging: Kako deluje?

Ta korejski lepotni trend narekuje, da je treba najprej dobro očistiti kožo, saj je bila čez dan izpostavljena številnim dražečim okoljskim faktorjem, kot so izpušni plini in cestni prah. Kožo nežno popivnajte do suhega in nato nanesite serum z vlažilnim učinkom in bogato nočno kremo. Po potrebi lase spnite nazaj, da se ne zlepijo z vazelinom. Tanko plast vazelina lahko nanesete na cel obraz ali pa samo na posebno suha mesta. Naslednje jutro si obraz umijte. Ta korejski lepotni tretma za nego obraza lahko izvedete enkrat do dvakrat na teden.

Za koga je primeren slugging z vazelinom?

Najprej naj poudarimo, da slugging ni primeren za mastno ali mešano kožo. Na nečisti in občutljivi koži tretma ne bo dobro učinkoval in lahko nastane več mozoljev in pordelih predelov. Če imate občutljivo kožo, zvečer nanesite nekaj vazelina na zapestje in ga pustite delovati čez noč. Če koža ne postane razdražena, lahko tretma preizkusite tudi na obrazu. Slugging je odličen za zelo suho kožo, pri kateri kar čutite zategovanje, in ki je pogosto tudi hrapava. Če boste uporabili ta tretma, se koža čez noč ne bo izsušila.