Active Beauty
Praznično vzdušje! S temi nasveti boste enostavno ustvarili make up z bleščicami na očeh, ustnicah in nohtih
Besedilo: Theresa Haidinger

Čas je, da zablestite

Praznično vzdušje! S temi nasveti boste enostavno ustvarili make up z bleščicami na očeh, ustnicah in nohtih

ratki dnevi in dolge noči – zasijte v decembrskih mesecih s svetlečimi poudarki na ustnicah, očeh in nohtih. Z vami delimo nasvete po korakih, kako ustvariti prazničen make up z bleščicami in kako poskrbeti, da bo čim dlje obstojen.

Tako bo make up z bleščicami obstojen najdlje

Da bodo bleščice prišle do izraza, je najprej potreben nanos osnove – to velja tako za senčila za veke in rdečila za ustnice kot tudi lak za nohte. Brez dobre podlage namreč delci ne odbijajo svetlobe optimalno in se hitro zbrišejo.

  • Senčila za veke in osvetljevalec: Najprej na kožo obraza nanesite primer. Pri tem bodite pozorni, da ga na veke ne nanesete preveč, sicer se bo izdelek usedel v gubice.
  • Ustnice: S svinčnikom za ustnice, ki ustreza barvi rdečila za ustnice, ustnice najprej obrišite, nato pa jih obarvajte. Tako bo imelo rdečilo za ustnice z bleščicami enakomerno osnovo in se ne bo usedalo v gubice na ustnicah.
  • Nohti: Bleščice v laku za nohte poudarijo nepravilnosti na nohtih, zato nanje pred nanosom bleščic nanesite podlak, ki bo zapolnil brazde na nohtih.

Bleščice na vekah

Odtenki zlate in bakra so še posebej priljubljeni v prazničnem obdobju. Bakreni odtenki še posebej dobro pristajajo modrim in zelenim očem, medtem ko zlati odtenki poudarijo rjave in sive oči. Zakaj nam je ta videz tako všeč? Ker ga je povsem preprosto ustvariti – senčilo z bleščicami preprosto nanesite na celotno veko, nato pa ga zabrišite. Na koncu zaprite oči in jih popršite s pršilom za utrjevanje ličil.

Bleščeče ustnice

Z nanosom svinčnika za ustnice boste ustvarili enakomerno osnovo, zaradi katere bo rdečilo za ustnice z bleščicami lepo prišlo so izraza. Toda včasih so rdečila za ustnice z bleščicami nekoliko prozorna. Če kljub nanosu svinčnika za ustnice barva ni dovolj intenzivna, pod rdečilom za ustnice z bleščicami nanesite kremno rdečilo za ustnice, ki se ujema z odtenkom svinčnika za ustnice. Če želite, da se vaše ustnice še bolj bleščijo, na sredino ustnic nanesite malo prozornega glosa za ustnice.

Bleščeči nohti – Za nohte kot iz kozmetičnega salona

Ko ste z nanosom podlaka zapolnili brazde na nohtih, lahko nanesete lak za nohte. Najprej na nohte nanesite tanko plast laka z bleščicami in počakajte nekaj sekund, da se posuši. Nato vzemite gobico za nanos ličil in lak za nohte nanesite na konico gobice. Ta bo vpila velik del tekočega laka, tako da bodo na površini gobice ostale večinoma bleščice. Te previdno nanesite na noht, dokler ni popolnoma prekrit z bleščicami. Manikuro zaključite z nanosom nadlaka v videzu gel laka za nohte.

Zasijte s spodnjimi izdelki z bleščicami

Z barvnimi bleščicami

"Glos za ustnice 3D-Efekt – Nr. 02 Pink Crush" znamke alverde NATURKOSMETIK

Nakupujte v dm spletni trgovini

Za naraven sijoč videz

"Osvetljevalec ICOCONIC Glow" znamke L'ORÉAL PARIS

Nakupujte v dm spletni trgovini

S pigmenti, ki odbijajo svetlobo

"Osvetljevalec Gimme Glow Luminous 10 Glowy Champagne" znamke essence

Nakupujte v dm spletni trgovini

Za dih jemajoč 3D učinek

"Lak za nohte 010 Silver Glitter" znamke trend !t up

Nakupujte v dm spletni trgovini