Active Beauty
To leto si praznične nohte uredite kar sami!
Besedilo:

Glamurozni nohti

To leto si praznične nohte uredite kar sami!

Bleščice in glamurozni svetleči odtenki: praznični nohti ustvarijo praznično razpoloženje! S temi nasveti bodo videti lepi in negovani.
Trendi okraševanja nohtov se ves čas spreminjajo, toda vsako leto v mesecu decembru kraljuje trend, ki se ga ne naveličamo: praznični nohti! Pričarajo nam praznično razpoloženje in predvsem pritegnejo pozornost. Za vse lake z bleščicami velja: z uporabo primernega podlaka in nadlaka bo lak obstojnejši ter bo ohranjal praznično razpoloženje čez celotne praznike.


Najlepši praznični nohti: 7 nasvetov

1. Priprava je prvotnega pomena

Posebej pri temnih odtenkih lakov za nohte je nadvse pomembno, da najprej na noht nanesete transparentni podlak, ki bo vaše nohte negoval in poskrbel za daljšo obstojnost barvnega laka. Dodaten plus je ta, da boste lak tudi enostavneje odstranili.


2. Praznični nohti v decentnih odtenkih

Praznični odtenki, kot so opečnato rdeča, temno zelena ali zlata, so videti nadvse elegantno – še posebej v prazničnem času. Če boste na koncu nanesli še plast nadlaka, ki bo poskrbel za sijaj, bodo predvsem kratki nohti delovali še bolj glamurozno.


3. Bleščeči praznični nohti

Svetleči laki za nohte so za marsikoga definicija prazničnih nohtov. Naj bo bleščeči lak v odtenku srebrne, zlate ali katerega koli drugega odtenka – to postane popolnoma nepomembno, ko nohti zasijejo kot lučke božičnega drevesa.
Nasvet: Bleščeči kamenčki za nohte, ki so vam na voljo v dm-u, bodo dali vašim nohtom še bolj bleščeč videz!

4. Praznični nohti v treh barvah

Barviti kot božični okraski so lahko tudi vaši nohti. Vse, kar potrebujete, so laki za nohte v treh različnih barvah. V prvem koraku na vse nohte nanesite lak v temnem odtenku, počakajte, da se posuši, nato pa dele nohtov prelepite s selotejpom. Čez nanesite lak v drugem odtenku in počakajte, da se posuši. Nato s selotejpom prelepite druge dele nohta, čez nanesite tretji odtenek laka in voilà – vaši nohti bodo zasijali v prazničnih barvah!


5. Bleščice, pikice in poslikava nohtov

Če želite popestriti svoje enobarvne nohte, to lahko naredite tako, da lak za nohte z bleščicami nanesete samo na en noht. S tem boste zagotovo pritegnili pozornost, videz pa vseeno ne bo tako izstopajoč, kot če bi imeli bleščice na vseh nohtih. Nadvse praznični so tudi zlati nohti s srebrno konico.
Nasvet: Na temnozelene nohte z bleščečim lakom narišite pikice in zagotavljamo vam, da boste pritegnili pozornost. Različne motive lahko na nohte narišete tudi s svinčniki za poslikavo nohtov.


6. Praznični nohti, ki se ne cepijo

Če želite poskrbeti za daljšo obstojnost laka – še posebej barvnega – na nohte nanesite več plasti. Ko nanesete posamezno plast, počakajte, da se posuši, in na koncu nanesite še nadlak. Tako se nohti ne bodo cepili in bodo brez prask.


7. Odstranjevanje prazničnega laka

Pri običajnih lakih za nohte odstranjevanje laka ni nič posebnega. Nekoliko težje pa je odstraniti lak za nohte z bleščicami. Z vami delimo dva trika, ki vam bosta to poenostavila. Ena možnost je, da na bombažno blazinico nanesete večjo količino odstranjevalca za nohte, jo položite na noht in počakate eno minuto. Nato z močnim potegom odstranite večino laka z nohta. Druga možnost je ta, da čez lak nanesete lak za nohte v nevtralni barvi, nato pa po nekaj minutah skupaj odstranite oba laka.

Nasvet: Če si želite posebej prazničnih in umetelnih nohtov, obiščite dm Studio v Kranju ali Ljubljani, kjer bodo iz vaših ustvarili pravo umetnino.