Active Beauty
Depilacija: 7 najboljših tretmajev proti poraščenosti

Svilnato mehka koža

Depilacija: 7 najboljših tretmajev proti poraščenosti

Da bo vse »potekalo gladko«: negovana koža brez dlačic, ne vzbuja le želje po poletju, ampak je pravzaprav vedno modna. Toda tako individualne kot vsako telo so tudi dlačice na njem. Na srečo pa obstajajo številne metode odstranjevanja neželene poraščenosti, ki preprečijo razdraženo kožo in strnišča. Predstavljamo sedem metod za učinkovito odstranjevanje dlačic.

Odstranjevanje dlačic: najboljše metode

1. Klasika: Odstranjevanje dlačic z brivnikom

Brivnik upravičeno sodi med klasične metode odstranjevanja dlačic. Za izkušene to pomeni, da je odstranjevanje končano v nekaj minutah, uporaba pa je poleg tega popolnoma neboleča. Toda kako se pravilno obrijemo? Pri mokrem britju je pomembno, da kožo pripravite na britje z vročo vodo. Pena za britje ali gel za britje poleg tega negujeta kožo z zaščitno plastjo, tako da lahko brivnik enakomerno drsi po telesu. Edina slabost? Nadležne dlačice znova zrastejo že po enem dnevu. Vsakdo, ki je malce trajnostno naravnan, pa lahko z uporabo klasičnega brivnika in nadomestnih britvic pripomore k zmanjšanju nepotrebnih plastičnih odpadkov.

2. Tako se nadležne dlačice s smolami/voskanjem dolgotrajno odstranijo v salonu

Topel vosek ali hladen vosek – kakšnega bi radi? Vdm Studiu strokovnjakinje delajo s toplim voskom in v hipu odstranijo neželene dlačice. Če se želite preizkusiti v voskanju doma, lahko izbirate med trakovi s hladnim voskom ali toplim voskom. Oboje je na voljo za osebno uporabo. Pomembno: Vosek vedno nanašajte na kožo v smeri rasti dlak in potegnite v nasprotni smeri rasti. Najboljše rezultate dosežete s sunkovitimi gibi – tudi če boli. V zameno se lahko veselite gladke, neporaščene kože, ki traja cele štiri do šest tednov!

3. Neboleče odstranjevanje dlačic: Depilacija s sladkorno pasto (ang. sugaring)

Depilacija s sladkorno pasto je nežnejša različica depilacije z voskom. Metoda, ki izvira z Daljnega vzhoda, boli bistveno manj kot epilacija ali voskanje. To pa zato, ker se dlačico izpuli v smeri rasti. Sladkorno pasto še posebej priporočamo osebam z občutljivo kožo, alergikom, osebam z nevrodermitisom in nosečnicam. Poseben plus te metode odstranjevanja dlačic je takojšnji učinek pilinga. Odmrle kožne celice so odstranjene in koža je na otip gladka in svilnato mehka. Tako kot pri voskanju lahko tretma prepustite strokovnjakom ali pa ga preizkusite sami doma. Koža bo gladka štiri do šest tednov.

4. Nad dlačice z depilacijsko kremo

Enako kot za brivnik, tudi tu velja, da je ta metoda odstranjevanja dlačic popolnoma neboleča. Kemične sestavine v depilacijski kremi razgradijo dlačice in delujejo tudi do milimeter pod kožno površino. Zato dlačice ne zrastejo tako hitro kot po britju. Računate lahko na približno tri do šest dni, preden bodo dlačice spet začele rasti. Nasvet: Pred nanosom kreme na kožo je najbolje narediti test na majhni površini kože. Če se po 24 urah ne pojavi alergijska reakcija, ni ovir za ta način odstranjevanja dlačic.

5. Epilacija – takšen je pravi postopek

Pri epilaciji se težava reši neposredno v korenini. Epilator izpuli dlačice iz kože kot sto majhnih pincet. To se morda sliši strašno, vendar ima tudi veliko prednost: dlačice se odstranijo s korenino vred ter koža ostane gladka in brez dlačic do štiri tedne. Po nekajkratni uporabi postanejo tudi dlačice bolj tanke. Tako kot pri britju je pred uporabo priporočljiva uporaba tople vode. Nasvet strokovnjaka: Nežen piling pred epilacijo prepreči vraščanje dlak. Večina epilatorjev je vodoodpornih in jih je mogoče uporabljati tudi pod prho.

6. Trajno odstranjevanje dlačic z IPL (intenzivno pulzno svetlobo)

Nekateri občutijo postopek odstranjevanja dlačic z napravo IPL kot rahlo neprijeten. A gre za dolgoročni način, s katerim se trajno znebite dlak. Toda kako sploh deluje? Naprava usmeri močne, kratke svetlobne bliske skozi lasno korenino do lasnega mešička in s tem zavira njegovo rast. Ker je lasna korenina identificirana na podlagi barvne pigmentacije, metoda najbolje deluje pri svetli koži in temni poraščenosti. Dlačice so v različnih fazah rasti, zato jih vseh ne odstranimo z enim tretmajem. Za uničenje vseh lasnih mešičkov je potrebnih približno tri do deset tretmajev.

7. Adijo, razdražena koža: Kristalni odstranjevalec dlak

Trend, ki ga je vredno preizkusiti: odstranjevanje dlačic s kristalnim odstranjevalcem dlak. Metoda obljublja gladko in mehko kožo v hipu. Toda ali ta trend odstranjevanja dlačic tudi zares deluje? Osnovno načelo je zelo preprosto: površina pripomočka za odstranjevanje dlačic je prekrita z majhnimi kristali. Z njimi nežno in brez pritiska ter s krožnimi gibi drgnemo po koži. Pri tem ne odstranimo samo strnišča, temveč koži nudimo tudi piling. In kar je najboljše: takšno odstranjevanje dlačic velja za neboleče. Poleg tega prepreči nadležne stranske učinke britja, kot so boleče ureznine ali mozolji.

Naš nasvet

S temi izdelki iz dm prodajaln in dm spletne trgovine se lahko znebite nadležnih dlačic.