Meal Prep: 6 nasvetov, s katerimi vam bo uspelo!

1. Načrtovanje je ključnega pomena:

Kaj in za koliko dni boste skuhali? Recepte premislite, si zapišite sestavine in se šele nato se odpravite po nakupih. Vaša osnovna zaloga za zdravo kuho naj vsebuje kombinacijo zelenjave, sadja, virov beljakovin (stročnice, oreščki, tofu) in ogljikovih hidratov, ki nasitijo (testenine, riž, krompir). Za vnaprejšnjo pripravo obrokov med drugim niso primerna jajca na oko, gobe in hitro pokvarljive solate.

2. Pripomočki za transport:

Da boste obroke lahko pripravljali vnaprej, boste nujno potrebovali razne posodice za shranjevanje, škatle za kosilo in kozarce za vlaganje. Za tople jedi, kot so juhe, so na voljo termo posode, za prelive in omake pa so najprimernejši majhni kozarčki z navojem.

3. Izbirajte vsestranske sestavine:

Živila, ki jih lahko uporabimo v različnih jedeh, so za vnaprejšnjo pripravo obrokov še posebej priporočljiva. To velja predvsem za zelenjavo (npr. brokoli ali papriko) ali okusne priloge, kot sta bulgur in kuskus, s katerimi prihranimo čas in prostor v hladilniku.