Active Beauty
5 nasvetov, kako do naravne barve las

Naravna barva las je spet v modi!

5 nasvetov, kako do naravne barve las

Vrnite se k naravnemu videzu. To ne velja le za ličenje, temveč tudi za lase. Naj vaši lasje ponovno zasijejo v barvi, ki vam jo je podarila narava. Naravna barva las se namreč najbolje ujema z vašo poltjo. 

Najprej le nekaj pramen, morda preliv ali pa kar takoj popolnoma nova barva. Z barvanjem las lahko korenito spremenite svoj videz in obstaja tako veliko možnosti, da se je včasih kar težko odločiti. Toda veliko žensk se na neki točki odloči, da bi se želele vrniti k svoji naravni barvi las.

Nekatere želijo po dolgih letih barvanja lasem dati možnost, da se okrepijo, spet druge so ponosne na svoje sive pramene in jih ne želijo več skrivati, marsikatera ženska pa je barvanja enostavno naveličana. Pot do naravne barve las pa nikakor ni enostavna. Soočiti se je namreč treba s prehodnim obdobjem, ko narastek še ni dovolj velik oz. dolg. Z nasveti in triki, ki vam jih ponujamo v nadaljevanju, boste tudi to prehodno obdobje premostili brez težav. 

5 nasvetov, kako do naravne barve las

1. Potrebujete pravo strategijo 

Ena, dva, tri in že vas krasi vaša naravna barva. Ko bi le bilo tako preprosto. Če želite prehodno obdobje premostiti urejeni, potrebujete načrt. Predlagamo vam, da se pri pripravi načrta obrnete na izkušenega kolorista, ki bo načrt prilagodil vašim željam in lasem. Ne glede na to, ali želite svoje lase posvetliti oz. potemniti ali pa mogoče narediti prvi korak do naravno sivih las.

2. Sprej za prekrivanje narastka

Težav z narastkom bi se zlahka znebili z modno, kratko pristriženo pričesko. Vendar za mnoge to ne pride v poštev. Da meja, ki nastaja med lasiščem in barvanimi lasmi, ne bi postala vaša največja mora, lahko posežete po sprejih za prekrivanje narastka, ki jih je tudi zlahka izprati.

Sprej za prekrivanje narastka ,Hair Touch up‘ znamke L’Oréal Paris je na voljo v različnih odtenkih, ki tako rekoč izbrišejo prehod med lasiščem in barvanimi lasmi. Po uporabi obarvanega šampona za suho umivanje las, pa bodo vaši lasje še bolj sveži in voljni

3. Triki frizerjev: Prameni in tehnika barvanja balayage 

Sprejeli ste odločitev, da si  želite naravne barve las.  Eksperimentiranje z odtenki in barvanjem v domači kopalnici na tej stopnji ne pride v poštev. Vaš frizer zagotovo pozna trike, s katerimi vam bo pomagal do cilja, torej do vaše naravne barve las. S posebnimi tehnikami barvanja, kot je npr. balayage, bo ustvaril naraven prehod, ki vam bo olajšal čas med čakanjem, da vam lasje zrastejo

Narastka pri tehniki barvanja balayage ne barvamo. Frizerji v neenakomernih presledkih posvetlijo posamezne pramene las. Prehodi med nebarvanimi in barvanimi lasmi se na ta način zabrišejo in so praktično neopazni. Na vas je le, da lase še naprej redno negujete z maskami za lase.

4. Ali frizer lahko razbarva barvane lase?

Umetne barve lase uničujejo in slabo vplivajo na njihovo strukturo. Dolgotrajno barvanje povzroči, da barva prodre globoko v las in jo poškoduje. Na trgu so na voljo izdelki za razbarvanje, ki razgradijo in uničijo umetne pigmente.

Gre za podoben postopek kot pri barvanju, le da v tem primeru kemične snovi prodrejo globoko v las in barvo nevtralizirajo. Z uspešnim rezultatom boste korak bliže svoji naravni barvi. Kemični postopek zelo poškoduje lase, zato svoje lase prepustite strokovnjaku. Zelo je pomembno, da po postopku svoje lase redno razvajate s hranljivimi maskami.

5. Oblikovanje pričeske v prehodnem obdobju

Pot do vrnitve k naravni barvi las je dolga ter lahko traja mesece in mesece, še posebej pri dolgih laseh. Če se nikakor ne morete odločiti za krajšo pričesko, morate razmisliti, kako boste v tem prehodnem obdobju oblikovali svoje lase. Le potrpite, izplača se! 

Te pričeske bodo kot nalašč za prehodno obdobje: 

  • Večji narastek boste odlično prikrili tako, da boste pobarvane lase speli v sproščeno visoko figo
  • cikcak prečo bo kombinacija svetlih in temnih pramenov videti še posebej dobro. Pri oblikovanju si pomagajte z glavnikom s konico.
  • Iz las spletite umetelne kite in prelivanje barv bo lepo prišlo do izraza. 
  • nežnih poletnih kodrih bo narastek manj viden. Poletni videz boste dosegli s sprejem Sea Salt znamke Balea. 

Naš nasvet

Ste razpoloženi za spremembo? Stilisti v dm Studiu vas bodo z veseljem pričakali.