Active Beauty
Blond lasje – pričeske za leto 2024
Besedilo:

Kolekcija navdiha

Blond lasje – pričeske za leto 2024

Blond barva las je priljubljena že od nekdaj. Strokovnjaki iz dm Studia razkrivajo, katere pričeske bodo letos narekovale trend pri blond laseh.

To so trendne blond pričeske za leto 2024

Strokovnjaki v dm Studiu so skupaj s svojo kreativno ekipo ustvarili trende na področju pričesk za leto 2024 – med njimi so tudi pričeske v svetlo blond odtenkih. Poglejte, kakšne tehnike in odtenke prinaša leto 2024 svetlolaskam!

Dolgolaske: Blond lasje z živahnimi prameni

Vse dolgolaske, ki želite svoje dolge lase ohraniti, a jih občasno vseeno nekoliko popestriti, lahko preizkusite tako imenovano “razor” pričesko z barvnimi podaljški. S pomočjo ciljnih rezov z brivskim nožem frizer oblikuje različne dolžine, barva in stil pričeske pa sta prilagojena duhu časa - podaljški v oranžnih in rdečkastih odtenkih poskrbijo za osupljiv izgled. Osnova te pričeske je nevtralna, svetlo blond barva, ki je še posebej primerna za hladnejši ten kože. Za začetek lahko preizkusite nežnejše barve, na primer pramene v nežnih jagodnih odtenkih.

Moderna “shag” pričeska

Pri tej pričeski so stopničasto postriženi lasje v naravnem blond odtenku kombinirani z daljšim frufrujem, ki pada ob stran obraza, imenovanim tudi Bottle Neck Bangs. S tehniko ‚Root-Shadow-Blond‘ narastek pobarvamo temneje in s tem ustvarimo več globine. Shag pričeska je primerna za tanke do srednje debele lase. Posamezne pramene postrižemo v polkrožni obliki – v obliki črke C, in s tem dosežemo resasto oblikovano pričesko. Nasvet za oblikovanje: Uporabite izdelke za oblikovanje pričeske, ki lasem podarijo strukturo, lase posušite z difuzorjem in na koncu s pomočjo okrogle krtače, da ustvarite zračen videz. Shag pričesko lahko s pomočjo ravnalnika za lase hitro preuredite in lase spnete v visok čop.

Trendni blond odtenki za leto 2024

  • Nude blond: Čisti, nevtralni toni se najbolj podajo bledim tipom kože, ki sicer v kombinaciji s platinasto blond pogosto deluje bolno. Za naraven izgled naj lasje ne bodo posvetljeni za več kot tri odtenke – popoln odtenek je tako najlaže doseči z upoštevanjem vaše naravne barve las.
  • Peščeno blond: Pri toplih ali olivnih tonih polti se priporoča mat bež blond odtenek las. Naravni odtenek je mešanica medene in pepelnate blond.
  • Pepelnato blond: Hladni kovinski odtenki se najbolje podajo hladnim podtonom. Pepelnato blond je lahko zelo svetla, pa tudi precej temna. Pri teh barvnih odtenkih je pomembna redna nega z ustreznimi šamponi in maskami za pepelnato blond barve.
  • Topla jantarno blond: Ti odtenki se podajo toplim podtonom, zlati pigmenti pa še posebej poudarijo rjave oči. Da bodo toni v medenih in nežno oranžnih niansah na laseh ostali čim dlje, poskrbite za redno nego. V nasprotnem primeru lahko lasje hitro dobijo rumen podton in so videti vse prej kot negovani.

Tehnike barvanja za leto 2024

  • Monokrom: Enak barvni odtenek od korenin do konic – ta tehnika barvanja je letos še posebej priljubljena. Videz je bil opazen tudi na Tednu mode, na primer pri fotomodelih, ki so predstavljali znamko Onitsuka Tiger.
  • Scandinavian Hairline: Pri tej tehniki pobarvamo le mlade laske tik ob obrazu. Če imamo že od prej pobarvane t. i. pramene highlights, se bodo novo pobarvani lasje še posebej lepo vklopili v stil. Preostalih las ni treba dodatno svetliti, saj bo pri tehniki Scandinavian Hairlinge celotna pričeska delovala optično svetlejša.

Tukaj poiščite več nasvetov za nego blond las!