Active Beauty
Fen frizura: nasveti za oblikovanje vseh dolžin las
Besedilo: Margret Hoffmann

Z vročim zrakom do urejene pričeske

Fen frizura: nasveti za oblikovanje vseh dolžin las

Preberite, kako do fen frizure, ki bo videti, kot da ste obiskali frizerja!
Vsi si želimo, da bi bili naši lasje ves čas videti čudovito – tudi takoj zjutraj, ko vstanemo iz postelje. Toda za popoln videz las potrebujemo nepogrešljivi pripomoček: sušilnik za lase. Na srečo fen frizure niso več tako ekstremne kot v 80-ih letih. Pričeske, ki jih danes ustvarimo s pomočjo sušilnika za lase, so namreč videti urejeno in zapeljivo.

Še posebej čudovito so videti naslednje pričeske: pričeska choppy cut (ekstremno stopničasta pričeska), pričeska pixie (kratka ženska pričeska) in pričeska shag (pričeska, kjer so lasje postriženi na različne dolžine, pogosto pa je kombinirana s t. i. zavesastim frufrujem). Da lahko ustvarite sanjsko pričesko, potrebujete tudi ustrezne negovalne izdelke ter pripomočke, kot je recimo krtača za lase.

Z vami delimo nasvete in trike, kako lahko sami ustvarite fen frizuro – ne glede na dolžino las:

Pomembna je priprava

Že pri umivanju las morate biti pozorni, da uporabljate izdelke, ki vam bodo kasneje olajšali oblikovanje las. Primerni so recimo šamponi za večji volumen las, ki poskrbijo, da so lasje videti gostejši. Izbira šampona je tako odvisna od tega, ali želite bolj obstojno ali bolj živahno pričesko. Rezultat pen in sprejev za lase so bolj obstojne pričeske. Če si želite živahnih las, pa posezite po kremnih izdelkih. Preden začnete s sušenjem las, seveda ne pozabite nanje nanesti izdelka za zaščito las pred vročino.


Fen frizure za kratke lase

Spet je zelo v trendu t. i. pričeska pixie. To seveda ni presenetljivo, saj je to pričesko nadvse enostavno oblikovati.
 1. Pred sušenjem v lase vtrite peno za oblikovanje las (količina v velikosti oreha), zaradi česar bo vaša pričeska dlje obstojna.
 2. Lase s krtačo počešite in posušite v nasprotni smeri rasti las.
 3. Ko bodo lasje skoraj posušeni, jih s prsti nekoliko zrahljajte in nadaljujete s sušenjem. Tako jim boste podarili več volumna.
 4. Ko ste končali s sušenjem, v lase vtrite malo pudra za večji volumen in končali ste.


Fen frizure za srednje dolge lase

Ena izmed najpriljubljenejših pričesk je zagotovo paž. Poznamo veliko različic paža, kot so npr. dolgi paž, stopničasto postrižen paž, paž do ramen itd. S sušilcem za lase lahko vse vrste paža oblikujete po svojih željah:
 1. Raven paž boste dosegli, če boste čim tanjša pramena sušili s pomočjo okrogle krtače.
 2. Dodaten volumen boste dosegli, če boste lase sušili z glavo navzdol ali jih oblikovali navzgor in sušili od spodaj navzgor.
 3. Lase naknadno oblikujte z okroglo krtačo, zaradi česar bodo bolj živahni.


Fen frizure za dolge lase

Kakšno pričesko bi imeli danes? Valovite ali ravne lase? Najprej je predvsem pomembno, da si lase pred sušenjem dobro osušite z brisačo. Vroč zrak namreč poškoduje mokre lase.


Fen frizura: Kodri z volumnom

 1. Najprej lase posušite z glavo navzdol. Tako jim boste podarili več volumna.
 2. Ko so vaši lasje vlažni, začnite z oblikovanjem pričeske. Pramen za pramenom položite na krtačo in jih posušite od korena do konic las. Večja kot je krtača, toliko bolj nežni bodo kodri. Seveda velja tudi obratno: manjša kot je krtača, toliko bolj kodrasti bodo vaši lasje. Nato lase posušite z razdalje 10 do 15 centimetrov in pri tem uporabite difuzor – nastavek za sušenje skodranih las.
 3. Ko so vaši lasje popolnoma suhi, jih ohladite s hladnim zrakom sušilnika in utrdite s sprejem za lase.


Do ravnih las s fen frizuro

Za raven videz las vam ni treba vedno uporabiti likalnika za lase. Enak rezultat boste dosegli tudi s sušilnikom in široko krtačo.
 1. Zgornji del las s sponko fiksirajte na vrhu glave.
 2. Začnite z oblikovanjem spodnjih las, pri čemer jih sušite in istočasno češite s široko krtačo. Nasvet: Bolj kot bo vroč zrak sušilnika, bolj se bodo lasje svetili.
 3. Lase na koncu ohladite s hladnim zrakom in utrdite z izdelki za oblikovanje.