Active Beauty
Kako kombinirati barvo leta 2023
Besedilo:

Moč rožnate

Kako kombinirati barvo leta 2023

Barvni institut Pantone je za barvo leta 2023 določil odtenek viva magenta, ki simbolizira moč, pogum in optimizem – tri čudovite lastnosti, brez katerih v letošnji rutini ličenja ne gre. Svoj videz torej dopolnite z barvnim poudarki v odtenku vive magenta.

Navdih iz narave

Na prvi pogled si najverjetneje ne bi mislili, da je prav narava predstavljala največji navdih za nastanek tega izstopajočega odtenka. Toda dejstvo ja, da je navdih za vijoličasto rdeči odtenek predstavljala žuželka – natančneje košeniljka. Že pred več sto leti so namreč iz samice te živali pridobili naravno in svetleče barvilo karmin. Sodobna interpretacija kombinacije rdeče in modre barve karmina pa je ustvarila trendovsko barvo leta – viva magenta

Kako vključiti barvo leta v svoj stajling

Poudarek na ustnicah

Rdečilo za ustnice v trendovskem odtenku viva magenta pritegne poglede, prav tako pa se tudi zlije z okolico. Barva leta 2023 pa je med drugim zasnovana tudi tako, da pristaja tako svetlim kot tudi temnim tipom kože. Če želite dodaten volumen, ustnice obrobite z barvno usklajenim črtalom za ustnice, pri čemer pa naj bo preostali make up čim bolj naraven.

Sveža polt

Za diskreten, a kljub temu izstopajoč videz uporabite rdečilo za lica v modnem odtenku jagodičja, ki bo poskrbel za svež videz obraza, kljub temu pa bo v ospredju vaš make up. Mimogrede, najboljša izbira so izdelki s strukturo gela – enostavno jih je nanesti, koži pa podarijo naravni sijaj.

Make up v odtenkih borovničja

Kombinacija senčila in črtala za oči v rožnatih odtenkih ustvari svetle poudarke na vekah, ta barvna kombinacija pa še posebej pristaja zelenim in rjavim očem, saj jih naredi še bolj sijoče.
Za bolj umirjen videz poudarite le zgornjo in/ali spodnjo linijo trepalnic, črto pa zarišite s kajalom ali črtalom za oči. Še posebej lepo bo videti, če boste namesto klasične črte s črtalom ustvarili rožnate pikice.

Izstopajoči nohti z Viva Magenta

Ne glede na to, ali pobarvate vseh deset ali le nekaj nohtov, naj gre za francosko manikiro ali domiselno poslikavo nohtov – najlažji in najučinkovitejši način, kako barvo leta 2023 vključiti v vsakdanje življenje, je zagotovo izbira laka za nohte v tem modnem odtenku. Če vam je všeč harmonija, izberite mešanico različnih odtenkov rožnate barve, za nekoliko bolj igrivo in divjo različico pa se odločite za barvne kontraste.

Poudarki v laseh

Za konec še rožnati nasvet za vse tiste, ki radi eksperimentirajo: Z začasno barvo za lase lahko po želji v laseh pričarate nežne pastelne odtenke in svetlo rožnate poudarke. Še posebej v dneh, ko se bližamo poletju, bodo barviti barvni prameni poskrbeli za občutek lahkotnosti in festivalskega vzdušja.

S temi izdelki boste zažareli v barvi leta 2023

Intenzivna barva

„Tekoče rdečilo za ustnice Superstay Vinyl Ink 30 Unrivaled“ znamke Maybelline

Nakupujte v dm spletni trgovini

Dolgoobstojna barva

„Črtalo za ustenice 8h matte comfort 05 Pink Blush“ znamke essence cosmetics

Nakupujte v dm spletni trgovini

Za uporabo na ustnicah in licih

„Balzam za ustnice in rdečilo za lica 2v1 Dreamy Rose“ znamke Melem

Nakupujte v dm spletni trgovini

Za daljše in polnejše trepalnice

„Maskara Lash Like a Boss“ znamke essence

Nakupujte v dm spletni trgovini

Briljantna manikura v obliki gela

„Lak za nohte Gel Couture 300 The It-factor“ znamke essie

Nakupujte v dm spletni trgovini

Za dolgotrajen in sijoč lesk vaših las

„Barva za čase L77 strastno roza“ znamke Schwarzkopf LIVE

Nakupujte v dm spletni trgovini