Active Beauty
Manikura v slogu balerin – najlepši nohti leta 2024

Šik kot baletka

Manikura v slogu balerin – najlepši nohti leta 2024

Nevpadljiva in hkrati elegantna – točno takšna je manikura v slogu balerin, ki je trend letošnjega leta. Skupaj s pentljami, lasmi, počesanimi v gladko figo in vadbo barre je slog balerin med nami vedno bolj priljubljen. Kako si lahko to nežno roza manikuro ustvarite kar sami, pa si preberite v nadaljevanju.

Nega in priprava nohtov

  • Dobra osnova je pri manikuri v slogu balerine bistvenega pomena. Za nevpadljiv videz morate najprej narediti dobro podlago.
  • Na očiščen noht in nohtno posteljico nanesite bogato in hranljivo olje (širok nabor izdelkov za nego nohtov lahko najdete v dm-u).
  • Vzdolž celotne nohtne posteljice nanesite odstranjevalec obnohtne kožice in ga pustite učinkovati kratek čas. Odstranjevalec lahko najdete v obliki tekočine, kreme ali pisala. Nato lahko obnohtno kožico povsem preprosto potisnete nazaj.
  • Umijte si roke, da iz povrhnjice nohta odstranite morebitne ostanke olja.

Manikura v slogu balerin: Pravilna oblika nohtov

Za običajno manikuro v slogu balerin je najpomembnejša oblika nohta. Nohti v slogu balerine naj bi bili izjemno dolgi, kar pa je po navadi mogoče doseči le s pomočjo podaljševanja z gelom. Seveda vam takšna oblika lahko uspe tudi z naravnimi nohti. Popilite konice nohtov, da je njihova oblika povsem ravna. Nato ob strani popilite robove poševno, da so na konicah nohti malce ožji.

Namig strokovnjakov: Pilico vedno premikajte le v eno smer, nato jo odmaknite z nohta in zopet postavite na začetek nohta. Če namreč noht pilite v obe smeri, ga lahko odprete, noht ni več tako močen in se lažje natrga ali celo zlomi.

Nanos laka za nohte

Ko ste poskrbeli za nego naravnih nohtov in jih oblikovali v želeno obliko, je čas za lakiranje. Izberite podlak, ki bo vaš noht še dodatno okrepil in nanesite tanko plast. Če so vaši nohti še posebej neravni, priporočamo uporabo laka za zapolnjevanje nepravilnosti na nohtih.

Pri manikuri v slogu balerin se ponovno vračajo barve, kot so svetlo roza, nude, bela in biserni odtenek z bleščicami. Težko bi izbrali samo en pravi barvni odtenek, priporočamo pa naslednje kombinacije:

  • Uporabite lak v nežno roza barvi, čez pa premažite biserni odtenek laka z bleščicami.
  • Najprej uporabite mlečno belo barvo laka, čez pa premažite biserni odtenek laka z bleščicami.
  • Lak v nežno roza barvi za prvo plast, čez pa lak v mlečno beli barvi.
  • Prozoren lak in čez biserni odtenek laka z bleščicami.

Ustvarjanje detajlov na nohtih v slogu balerin

Pentlje, srčki, metuljčki, biseri in zvezdice so najpogostejši motivi, ki se vedno znova pojavljajo pri manikuri v slogu balerin. Če želite zahtevnejši motiv, se pri manikuri raje prepustite izkušenim rokam strokovnjakov. Ostale preprostejše motive pa lahko povsem preprosto in z malce potrpljenja ustvarite sami. Pentlje in srčke lahko preprosto narišete s čopičem za ličenje in z akrilno barvo ali lakom za nohte. Bisere in zvezdice pa lahko pogosto najdete med nalepkami za nohte, ki jih na nohte preprosto pritrdite s kapljico lepila za nohte.

Precizna natančnost

„Večnamenski pribor za manikuro“ znamke ebelin

Na voljo v dm spletni trgovini

Samolepilno

„Nalepke za nohte Blooming Up“ znamke trend !t up

Na voljo v dm spletni trgovini

Sijoča brilijantna barva z bleščicami

„Lak za nohte Easy & Speedy 250“ znamka trend !t up

Na voljo v dm spletni trgovini

Formula z dolgotrajno obstojnostjo

„Lak za nohte Shine & Stay 740” znamka trend !t up

Na voljo v dm spletni trgovini

Preprosta uporaba

„Črtalo za francosko manikuro“ znamke s-he colour&style

Na voljo v dm spletni trgovini

Sijaj z odsevom

„ Lak za nohte Shine & Stay 730“ znamka trend !t up

Na voljo v dm spletni trgovini