Active Beauty
Permanentno ličenje ustnic: to morate vedeti!
Besedilo:

Lip Blushing

Permanentno ličenje ustnic: to morate vedeti!

Si želite polnejših ustnic, ne da bi jih morali neprestano ličiti? Permanentno ličenje ustnic je lahko rešitev tudi za nacefrane robove ustnic, brazgotine, ki so ostale po herpesu, in asimetrične ustnice. V nadaljevanju boste izvedeli vse o posegu, tehnikah in drugem.

Permanentno ličenje ustnic: za koga je primerno?

Permanentno ličenje ustnic lahko pričara nekoliko polnejše ustnice, definira nacefrane robove ustnic (ki so posledica aken ali brazgotin, ki so ostale po herpesu), izravna asimetrično obliko ustnic in ustnicam povrne barvo. Za vsako željo obstaja ustrezna tehnika. Kaj pa cena? Odvisno od posega in studia se cena giblje med 200 in 750 evri.

Obstajajo naslednje tehnike:

  • Obroba ustnic: pri tej tehniki se naredi samo obroba po liniji ustnic. Rezultat je enak, kot če bi ustnice permanentno obrobili s črtalom za ustnice.
  • Delno senčenje: v tem primeru se naredi obroba ustnic, poleg tega pa se z barvo senči še v smeri proti notranjosti ustnic. Tako dobimo naraven prehod med permanentnim ličilom in naravno barvo ustnic.
  • Popolno senčenje: pri tem postopku se pobarva celotne ustnice. Najbolj priljubljena oblika te tehnike je tako imenovani »lip blushing«, ki naj bi poskrbel za najbolj naraven videz.

Permanent ličenje ustnic: kako poteka?

Na posvetu v kozmetičnem studiu se najprej odločite, kateri postopek najbolj ustreza vašim željam in je najbolj primeren za vaše ustnice. Nato izberete individualno usklajen barvni odtenek, kozmetičarka pa vam na ustnice poskusno zariše načrtovano linijo. Pred posegom vam odstrani ličila, razkuži kožo in nanese anestetično kremo. Ko so ustnice otrple, kozmetičarka z iglo – podobno kot pri tetoviranju – v kožo ustnic vtisne permanentno ličilo. Med postopkom si lahko večkrat ogledate napredek in izrazite svoje želje. Barve so najmočnejše neposredno po posegu. Po treh do petih dneh pa zbledijo do želenega rezultata.

Kako boleče je permanentno ličenje ustnic?

Kljub anestetiku se lahko med posegom pojavijo bolečine. Odvisno od praga bolečine in tehnike lahko občutite zgolj manjše zbadanje, za nekatere pa je poseg lahko tudi bolj boleč. Po posegu se lahko pojavita oteklina in rdečina, ki pa po enem tednu izgineta.

Kako obstojno je permanetno ličenje ustnic?

Pigmenti načeloma zbledijo po 1,5 do 2 letih. Če imate zelo aktivno presnovo, pa se lahko barva razgradi že tudi prej.

Pravilna nega permantno naličenih ustnic:

  • Med rehabilitacijo po posegu ne uporabljajte šminke in negovalnih izdelkov za ustnice.
  • Prvi teden ne uživajte zelo pikantnih in zelo mastnih jedi, saj lahko dražijo ustnice.
  • Za čiščenje obraza uporabljajte zgolj nežne izdelke, ki ne vsebujejo olja.
  • Izogibajte se potenju in se ne sončite.