Active Beauty
Tri najbolj trendovske pričeske te zime

Trendovske pričeske

Tri najbolj trendovske pričeske te zime

Kratki, srednje dolgi ali dolgi lasje – predstavljamo vam najbolj trendovske pričeske za različne dolžine las, ki so priljubljene to zimo.

Novo leto, nova pričeska – s tem motom vstopamo v leto 2024. Še vedno iščete navdih za novo pričesko? Predstavljamo vam tri najbolj trendovske videze te zime, ki jih boste takoj vzljubili, saj nanje brez težav nosite tudi kapo ali grelec za ušesa.

Kratki lasje: “Expensive Bob”

Kratek, raven, urejen – “Expensive Bob” je klasična pričeska v trendovski različici, pri kateri so lasje ravno pristriženi v liniji brade, brez resic ali stopničastih linij. Spodnja linija je po celotni dolžini las enaka, za razliko od običajne bob pričeske, kjer so lasje spredaj ob obrazu nekoliko daljši.
Nasvet za urejanje: Lase si umivajte z vlažilnim šamponom, za več sijaja pa uporabite bogato masko, ki bo poskrbela za razkošen in negovan videz pričeske. Po umivanju si lase posušite s fenom in po potrebi zravnajte z likalnikom za lase.

Srednje dolgi lasje: Pričeska “Hush Cut”

Pričeska “Hush Cut” izvira iz Koreje, navdih pa je dobila v pričeski “Wolf Cut”, mešanice dveh priljubljenih stilov iz preteklosti - “Shag” in “Mullet”. Pri pričeski “Hush Cut” so lasje stopničasto pristriženi v več plasteh, a gre za mehkejšo in subtilnejšo različico pričeske “Wolf Cut”, zato je primerna za skoraj vse tipe las. Ime izvira iz angleščine in pomeni “biti tiho”, “tišina” oz. “mir”. Pri tankih laseh je priporočljivo ustvariti manj plasti kot pri močnejših – na ta način ustvarimo podoben videz, ne da bi morali lase preveč stanjšati oz. razredčiti. Pričeska je priljubljena predvsem zato, ker jo je zelo enostavno urejati.


Nasvet za urejanje: Če želite, lahko lase posušite na zraku. To pride v poštev predvsem pri tistih s skodranimi ali valovitimi lasmi. Za več volumna in bolj razgibano pričesko uporabite izdelke za oblikovanje las, ki poskrbijo za več teksture.

Dolgi lasje: V-pričeska

V-pričeska je sodobna alternativa klasični U-pričeski. Ko so lasje počesani nazaj in padejo na hrbet, tvorijo obliko črke V. Ta pričeska je popolna za vse, ki rade nosijo spuščene lase, saj na ta način oblika pride najlepše do izraza. Pazite: S tem ko lase postrižemo v obliko črke V, se ustvari več plasti, ki se le počasi prerastejo. Če ne želite imeti dolgotrajno stopničasto postriženih las, potem morda to ni najboljša izbira za vas.
Nasvet za urejanje: Pričesko lahko glede na tip in strukturo las oblikujete na različne načine - kot gladko in sijočo ali kot rahlo valovito ali celo skodrano pričesko. Ker so lasje zaradi kota reza dovzetnejši za cepljenje, bodite pozorni na konice in jih ne izpostavljajte pretirani vročini.

Nasvet: Na dm.si poiščite ustrezne izdelke za nego in oblikovanje las.