Active Beauty
Popolno naličeni: Čopič za nanos ličil
Besedilo: Elisabeth Sas

Za dovršen videz.

Popolno naličeni: Čopič za nanos ličil

Čopiči za nanos ličil vam pomagajo, da natančno nanesete podlago, rdečilo za lica in druga ličila. Kateri čopič izbrati in koliko jih za celoten make up res potrebujete?

Brez čopičev je težko ustvariti popoln make up. Čeprav se zdi preprosto, se v praksi običajno izkaže kot pravi izziv. V dm-u imate na voljo veliko izbiro čopičev. Kako v tej množici izbrati najprimernejšega? S pomočjo vizažistov smo sestavili vodnik po kozmetičnih čopičih. V nadaljevanju si preberite najpomembnejša pravila za izbor in uporabo čopičev za nanos ličil.

Vse, kar morate vedeti o dm-ovih čopičih za nanos ličil

Ali izbrati čopič z naravnimi ali umetnimi dlakami?

Načeloma se čopiči razlikujejo po tem, kakšne imajo dlake: naravne ali umetne. Vsi se danes že zelo izpopolnjeni in učinkoviti. Obe vrsti najdete tudi v dm-u.

 • Čopič z naravnimi dlakami uporabljajte samo za izdelke v prahu (kot so npr. senčila za veke in rdečila za lica), ker se sicer dlačice lahko zlepijo in čopič ni več uporaben.
 • Čopič s sintetičnimi dlakami lahko uporabljate za izdelke v prahu in kremne izdelke (kot sta npr. korektor ali podlaga). Mnoge inovativne in trajnostne znamke lepotnih pripomočkov iz etičnih razlogov ponujajo pretežno ali izključno čopiče s sintetičnimi dlakami. Prednost teh čopičev je, da so bolj higienski in primerni tudi za alergike. Poleg tega so veganske, zelo kakovostne in tanke umetne dlačice, ki jih imajo tudi čopiči znake ebelin Professional, zelo mehke. Umetne dlake tudi dlje obdržijo svojo obliko, imajo gladko površino in ne vpijajo ličil.

Koliko čopičev potrebujete za popoln videz?

Koliko čopičev nekdo potrebuje, je odvisno predvsem od njega samega, zato je o številkah težko govoriti. Zagotovo je le, da za celoten make up en čopič ne zadostuje. Nasvet: S čopičem, ki ima trdno vezane dlake, lahko natančno poudarite obrazne konture in z dlakami, ki so bolj ohlapno vezane, ustvarite prehode. Čopič izberite glede na to, kaj od njega pričakujete.

Ne pozabite, da je pomembna tudi velikost čopiča. Za nanos ličil po celotnem obrazu potrebujete večji čopič, kot če želite naličiti samo veke.

Čopiči za ličenje, ki jih potrebujete

1. Za obraz:

 • Čopič za nanos podlage: Čopič za nanos podlage poskrbi za enakomeren videz kože. Najboljši za to so čopiči, ki dlake nimajo vezane preveč ohlapno in ne preveč trdno. Če so namreč vezane preveč trdno, se bo podlaga samo packala na koži, in če so dlake vezane preohlapno, veliko podlage vpijejo.
 • Čopič za nanos korektorja: Z nekoliko manjšim čopičem za nanos korektorja lahko prekrijete podočnjake, nečistoče na koži in rdečico. Dlake so običajno trdno vezane, kar je optimalno za natančno nanašanje.
 • Čopič za nanos pudra v prahu: Drobne pigmente pudra v prahu boste najlažje nanesli z zelo mehkim čopičem za nanos pudra, tako boste tudi utrdili podlago.
 • Čopič za ustvarjanje kontur: Odličen čopič za ustvarjanje kontur ima srednje močno vezane dlake, tako lahko ustvarite konture, pri čemer prehodi niso premočni. S čopičem, ki ima poševno prirezane ščetine, lahko poudarite ličnice in optično zožite druge predele, kot sta npr. nos in čelo.

2. Za lica:

 • Čopič za nanos rdečila za lica: Čopič za nanos rdečila za lica mora biti zelo mehek. Bolj trdno kot so dlake vezane, bolj intenzivna bo rdečica na licih. Izbirate lahko med čopiči z zaobljenimi ali poševno prirezanimi ščetinami, le-ta je primeren tudi za ustvarjanje kontur.
 • Čopič za nanos osvetljevalca: Čopič za nanos osvetljevalca naj ne bo prevelik in naj ima dlake prirezane v obliki špičaste konice, tako boste osvetljevalec lahko natančno nanesli. Za nežne poudarke je primeren tudi pahljačasti čopič.

3. Za predel okrog oči:

 • Čopič za nanos senčila za veke: Čopič za nanos senčila omogoča optimalno zabrisanje prehodov. Velja zlato pravilo – če barvo bolj zabrišete, bodo prehodi manj očitni.
 • Čopič za nanos črtala za oči: Tanjša kot je konica čopiča za nanos črtala za oči, lažje boste dosegli lok trepalnic in potegnili natančno črto.
 • Čopič za obrvi: Če uporabljate puder za obrvi, potrebujete tudi ustrezen čopič. Najboljše je, če je ploščat in ima poševno prirezane dlake, da lahko optično zgostite obrvi. Špičasta konica omogoča natančen nanos.

4. Za ustnice:

 • Čopiči za nanos rdečila na ustnice: S čopičem za ustnice boste lahko natančneje nanesli rdečilo in le-to bo dlje obstojno. Za zelo natančen nanos naj bodo dlake čopiča čim trdneje vezane med seboj.

Čiščenje čopičev

Tako kot je pomembno čiščenje drugih lepotnih pripomočkov, to velja tudi za čopiče. Načeloma velja, če čopiče za nanos ličil uporabljate vsak dan, jih vsaj enkrat tedensko operite. Optimalno je, da jih po vsaki uporabi obrišete z dezinfekcijskim robčkom.

Obstajajo posebna čistila za čiščenje kozmetičnih čopičev, lahko pa uporabite tudi šampon za lase za dojenčke. Nikakor pa ne uporabljajte detergentov za pomivanje posode, saj ti izsušijo tako sintetične kot naravne dlake. Ko čopič perete, ne drgnite preveč. Ko končate, ga posušite na zraku ali še bolje obesite z dlakami navzdol. Če tega ne storite, voda zaide za dlake, ki se postopoma odlepijo in jih je vedno manj.

Naš nasvet