Active Beauty
Šest dejstev o trendovskih oljih za obraz

Zdrav sijaj

Šest dejstev o trendovskih oljih za obraz

Izbire je vse več, saj olja za obraz proizvajajo številne blagovne znamke. Kljub temu so mnogi glede nanašanja olja na obraz še vedno zadržani. V nadaljevanju z vami delimo nekaj dejstev v zvezi s tem trendovskim izdelkom.
Suhi koži lahko z oljem za obraz pomagamo takoj, saj ima močno vlažilen učinek. Da se ne boste svetili kot disko krogla, morate upoštevati nekaj nasvetov.


1. Pravo olje za obraz

Negovalno olje se samo po sebi zelo hitro vpije in na površini ostane samo zelo tanek sloj, ki ščiti kožo pred okoljskimi vplivi. Kljub temu pa se lahko zgodi, da je določeni izdelek ne ustreza vašemu tipu kože in ga zato ta ne more povsem vpiti. V tem primeru je bolje, da posežete po blažjih sestavinah, ki jih boste prepoznali po svetlejši barvi.


2. Olje za obraz za zahtevnejšo kožo?

Kdor ima težave z mastno kožo, se verjetno težko odloči, da bi nanjo še dodatno nanašal olje. Vendar se splača! Visokokakovostna olja za obraz lahko uravnavajo izločanje loja in celo preprečujejo vnetja. Za to je zlasti primerno arganovo olje. Z olji za obraz se lahko bojujemo tudi proti pigmentnim madežem in upočasnimo staranje kože. Pri tem se priporoča uporaba šipkovega olja.

3. Upoštevajte vrstni red

Da bo olje za obraz lahko zares najbolje delovalo, morate paziti na vrstni red nanašanja posameznih izdelkov. Pomembno je, da obraz najprej temeljito očistite. Šele nato uporabite olja, za tem kremo za obraz in na koncu sredstvo za zaščito pred soncem. Kremo za obraz ali podlago lahko tudi zmešate z nekaj kapljicami negovalnega olja in tako poskrbite za popoln sijaj.


4. Čiščenje z oljem

Olje za obraz pa se ne nanaša samo na očiščeno kožo, temveč se lahko uporablja celo za čiščenje samo. Pri tem je dobro, da z obraza predhodno odstranimo ličila, nato pa olje s krožnimi gibi temeljito vmasiramo v kožo. Po potrebi lahko odvečni izdelek odstranimo z obraza z vatno blazinico ali krpico za umivanje.


5. Zmešajte in kombinirajte

Pomembna prednost uporabe olj za obraz je, da jih lahko sami mešate skupaj glede na vaše potrebe in tip kože. Najbolje je, da si na spletu ogledate, katera olja so primerna za vaš tip kože, in jih nato kombinirate. Najprej se odločite za bazno olje (na primer olivno olje). Bazna olja imajo večinoma dolg rok uporabnosti, so neobčutljiva in predstavljajo levji delež vaše mešanice olj (pribl. 50 odstotkov). Nato lahko dodate učinkovalna olja (na primer olje divje vrtnice) v zelo nizkih koncentracijah (pribl. 10–20 odstotkov). Jojobino olje se izredno dobro obnese na vseh tipih kože in ima poleg tega dolgotrajen učinek, zato ga lahko dodate k vsakemu olju, ki ga zmešate sami (pribl. 30 odstotkov).


6. Recept za doma narejeno olje

AVse, kar potrebujete za izdelavo lastnega olja za obraz, je steklenička iz rjavega stekla, po možnosti lij in pipeta ter olja, ki jih želite uporabiti. Za normalno kožo lahko na primer uporabite naslednji recept. Za 100 ml olja za obraz potrebujete:
  • 50 ml mandljevega olja
  • 30 ml jojobinega olja
  • 20 ml konopljinega olja.

Vse sestavine napolnite v stekleničko in jo močno pretresite.

Z jojobinim in mandljevim oljem oljem divje vrtnice in oljem breskovih koščic

„Olje za obraz z bio divjo vrtnico “ znamke alverde NATURKOSMETIK


Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Neguje obraz, telo in lase

„Negovalno olje All-In-One“ zanmke alverde NATURKOSMETIK

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

98 % sestavin naravnega izvora

„Konopljino olje za obraz“ znamke Balea

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Čisti in neguje suho kožo

„Čistilno olje“ znamke Balea

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Podpira naravno regeneracijo kože

„olje za obraz z oljkami naturschön“ znamke alverde NATURKOSMETIK

Kupite zdaj v dm spletni trgovini