Active Beauty
Pričarajte si božično vzdušje
Besedilo: Silke Roessel, Christina Omlor

Vrnite se v otroštvo!

Pričarajte si božično vzdušje

Božič je pred vrati. Ko bi se ga le veselili tako kot takrat, ko ste bili še otroci. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako znova začutiti radost in čarobnost prazničnih dni.
Ste se že prepustili božičnemu vzdušju? Se še spomnite, kako nestrpno ste kot otroci čakali, da ste lahko odprli naslednja vratca na adventnem koledarju. Z vsakimi odprtimi vratci je bil božič bližje. In adventne nedelje, ko je v domu zadišalo po cimetu in sveže pečenih piškotih, so najbrž le še bled spomin

Vaš vsakdan je najbrž prežet z najrazličnejšimi obveznostmi in namesto božičnemu vzdušju se posvečate dolgemu seznamu opravil, ki jih morate postoriti pred božičem. V nadaljevanju z vami delimo 5 nasvetov, kako si lahko kljub številnim opravkom pričarate božično vzdušje.

Za božično vzdušje poskrbite kar sami

Kdaj ste nazadnje nestrpno pričakovali božič? Kljub temu, da korona še zmeraj kroji naš vsakdan, se boste z našimi nasveti božiča spet veselili.


Upočasnite tempo

Če se želite prepustiti božičnemu vzdušju, se morate najprej ustaviti. Globoko zadihajte, pozabite na ves direndaj okrog sebe in začutite čarobnost prazničnih dni. To vam bo povrnilo moči in vas napolnilo z energijo. Morda boste celo začutili potrebo, da bi nekomu pomagali.


Podajte se na okrašene mestne ulice

Del predprazničnega časa so tudi z lučkami okrašena mesta ter omamni vonj, ki se razlega z božičnih stojnic. Mestna jedra, izložbe trgovin ter okna stanovanjskih hiš in blokov so praznično okrašeni, zato si vzemite čas in se zvečer, popolnoma sproščeno ter brez določenega cilja, sprehodite po mestnih ulicah. Sledite soju luči ali vonju praženih mandljev in enostavno uživajte v trenutku. Morda boste na sprehodu naleteli tudi na darila za svoje bližnje. Zdaj zagotovo že komaj čakate praznične dni.


Filmski večer s prijateljicami

Adventno nedeljo lahko preživite tudi ob gledanju dobrega filma ali dveh. Povabite prijateljice in prijatelje ter pozabite na stresen vsakdan in na vse, kar morate še postoriti. Filmi in nadaljevanke z božično tematiko bodo dodatno spodbudili praznično razpoloženje ter vam pomagali začutiti čarobnost najlepšega časa v letu.


Okrasite svoj dom

Če želite že dalj časa v dom vnesti nekaj sprememb, je predbožični čas pravi trenutek za to. Pustite domišljiji prosto pot in okrasite tako hišo kot vrt. Lučk in okraskov ni nikoli preveč. Okraske lahko izdelate tudi sami in si pričarate nepozabno božično vzdušje po svoji meri.


Rituali, s katerimi boste ustvarili božično vzdušje

Običaji in rituali so del božiča. Se spomnite božičnih običajev iz svojega otroštva? Obudite jih ter jih po potrebi in želji prilagodite. Ste z družino vedno skupaj okraševali božično drevo? Letos običaj lahko malce priredite in iz palic, različnih dolžin, sami izdelate božično drevo ter ga okrasite z zabavnimi okraski. Povabite prijateljice, skupaj se poveselite in uživajte v čarobnem božičnem vzdušju.