Active Beauty
To so najnovejše barve in pričeske, ki so hit letošnjega leta
Besedilo: , Astrid Doppler

Navdih

To so najnovejše barve in pričeske, ki so hit letošnjega leta

Trendne pričeske 2024: Pričeska »butterfly cut« s kodri

Priljubljena pričeska »butterfly cut« zapoveduje močno resičasto obliko spredaj in volumen pri konicah. Naravni prameni bodo lasem dodali pridih sonca. Ta pričeska odraža duh časa generacije Z: Dolgi zdravi lasje poskrbijo za glamurozen učinek, nežni kodri v slogu devetdesetih pa simbolizirajo gibanje vode. Da bi ustvarili zares poln čop, lase najprej malce bolj na široko zvežite s trakom, nato pa okoli ovijte pramen las.

Francoski »paž«

Letošnje leto bo klasični paž dobil pridih modernega časa – spodnji del krajši, zgornji del stopničast, spredaj pa kratek frufru. Pričeska s frufrujem pristoji praktično vsem, razen oglatim oblikam obraza. Namesto izjemno kratkega frufruja se lahko odločite tudi za daljšo različico. Barvo izberite v modernih pantone odtenkih letošnjega leta – »peach fuzz« je idealna barva za pogumne ženske, ki sledijo trendom ter imajo svetlo rjavo ali blond osnovno barvo las. Namig za oblikovanje pričeske: Najprej lase posušite s sušilnikom za lase in z okroglo krtačo, po potrebi uporabite na koncu še likalnik za lase, če pa še vedno kakšen pramen štrli stran, ga ukrotite s serumom proti naelektrenosti las.

Spremenljiv videz dolgih las z ognjevitimi prameni

Za vsa dekleta z dolgimi lasmi, ki jih takšne želite tudi ohraniti, a bi jih vsake toliko časa radi malce osvežili, je letos v trendu pričeska »razor cut« z barvnimi podaljški. S posameznimi rezi z uporabo britve lahko ustvarite različne dolžine las. Barva in oblika sta povsem v skladu z duhom časa, podaljški, ki so dodani v lase, pa so lahko v živahnih oranžno-rdečih odtenkih, s katerimi boste zagotovo pritegnili poglede. Osnovo pobarvajte v nevtralno, svetlo blond, ki pristoji predvsem svetlejšemu tipu kože. Za pokušino lahko najprej poskusite pramene v nežnejših barvah – kot je npr. »jagodni« odtenek.

Pričeska v slogu Rachel iz Prijateljev iz devetdesetih

Legendarna pričeska v slogu Rachel iz Prijateljev v devetdesetih je nazaj! V prenovljeni obliki in v zemeljskih rjavih odtenkih pristaja praktično vsem damam z lasmi dolžine ramen. Posebnost letošnjega leta je moderna dolžina s stopničastim dolgim pažem in dolgim frufrujem v kombinaciji s hladnimi in toplimi rjavimi podtoni. Večerna različica pričeske iz devetdesetih so lasje, razmršeno speti tako, da jih z enim gibom zagrabite v čop, obrnete in pripnete s sponko.

Poudarjeni skodrani lasje

Kodri in volumen las so tudi letos v trendu, in sicer v najrazličnejših variantah. Kodre, ki prosto padajo preko ramen, lahko postrižete povsem preprosto na hitro s škarjami, prameni, ki delujejo čim bolj naravno, pa kodre še dodatno poudarijo – odlična rešitev za vse, ki želijo svoje kodre samozavestno pokazati svetu. Namig za oblikovanje pričeske doma: Lase, osušene z brisačo, posušite z difuzorjem in tehniko »stop-and-blow« (med intervali sušenja las s toplim zrakom delajte kratke premore, med katerimi se lasje malce ohladijo), nato pa v posušene lase vtrite izdelek za vlaženje las in jih ne češite več.

Trendne pričeske 2024: Moderna »shag« pričeska

To resasto pričesko z dolgim frufrujem, ki ga imenujemo tudi »bottle neck bangs«, popestrite z naravnim blond odtenkom. S tehniko »root-shadow-blond« bodo lasje pri narastku videti temnejši, s čimer lasje dobijo videz večje globine. »Shag« pričeska je primerna za tanke ali srednje močne lase, resasto stopničasto dolžino pa ustvarite tako, da posamezne pramene postrižete v okrogli c-obliki. Namig za oblikovanje: V lase vtrite izdelke, ki jim dajo volumen, jih posušite z difuzorjem, frufru pa zgladite z okroglo krtačo, s čimer boste lasem vdahnili svežino. Z likalnikom in oblikovanjem čopa lahko svojo »shag« pričesko zlahka in hitro preoblikujete.