Active Beauty
Sprej za utrjevanje ličil: Tako bo make up obstojen dlje
Besedilo: , Margret Hoffmann

Sprej za utrjevanje ličil

Sprej za utrjevanje ličil: Tako bo make up obstojen dlje

Sprej za utrjevanje ličil: 6 vprašanj o tem vsestranskem izdelku

Visoke temperature, vlaga ali mastna koža – to je samo nekaj razlogov, zakaj make up po določenem času ni več brezhiben. Namesto da bi s seboj cel dan nosili torbico, polno kozmetike in sproti popravljali make up, potrebujete le en izdelek, ki ga lahko vzamete tudi s seboj: sprej za utrjevanje ličil.

1. Kaj je sprej za utrjevanje ličil?

Za obstojnost pričeske uporabljamo sprej za lase. Da lak za nohte ostane brezhiben čim dlje, na koncu nanesemo nadlak. Podobno nalogo imajo tudi spreji za fiksiranje oz. utrjevanje ličil, le da jih nanesemo na obraz. Primeren je za nanos preko podlage v prahu kot tudi tekoč podlage in poskrbi, da make up čim dlje ohrani svojo brezhibnost.

2. Kako se uporablja sprej za utrjevanje ličil?

Spreji za utrjevanje ličil se vedno uporabljajo kot zadnji korak pri ličenju. Običajno so v tekoči obliki in jih je najbolje razpršiti po obrazu s krožnimi gibi. Hitro se posušijo in občutno podaljšujejo obstojnost ličil.

Praktične spreje za utrjevanje ličil 2 v 1 lahko uporabljate tudi kot osnovo (primer) pred nanosom podlage, tako da jih nanesete kot osnovo za nanos ličil in kot zaključek za utrditev make upa. Priporočamo, da med nanosom zaprete usta in oči ter s krožnimi gibi sprej razpršite po obrazu z razdalje približno 30 cm. Počakajte, da se posuši – in že ste pripravljeni na dolg dan.

3. Za katere tipe kože je primeren sprej za utrjevanje ličil?

Na voljo so spreji za utrjevanje ličil, ki so primerni za vse tipe kože, vendar obstajajo tudi izdelki, ki so namenjeni specifičnim potrebam kože, zato je priporočljivo, da se pozanimate o sestavinah. Pri občutljivi in suhi ali mešani koži je vedno priporočljivo uporabljati izdelek brez alkohola in z vlažilnimi sestavinami, na primer izvlečkom kokosa, ki pomirja kožo.

4. Imajo vsi spreji za utrjevanje ličil enak učinek?

Sprej za utrjevanje ličil imajo različne učinke:

  • Pršila z učinkom nežnega sijaja so še posebej priljubljena poleti, saj poskrbijo za lep poletni ten v stilu Glazed Donut Skin zvezdnice Hailey Bieber.
  • Matirni spreji pomagajo izenačiti mastne predele na obrazu. Med vsemi izdelki, ki so na voljo, lahko najdete pravega za potrebe vaše kože, pomembno pa je, da kožo zjutraj in zvečer temeljito očistite.

Dodaten nasvet: Če na obraz nanesete preveliko količino podlage, na vatno blazinico razpršite nekaj spreja za utrjevanje ličil in nežno popivnajte obraz.

5. Obstajajo alternative spreju za utrjevanje ličil?

Transparentni spreji za utrjevanje ličil so izjemno koristen pripomoček, s katerim lahko tekom dneva osvežite svoj make up (to velja tudi za make up na plaži). Podoben učinek pa zagotavlja tudi termalna voda – ta vsebuje dragocene minerale, ki poskrbijo za svežino, ustvarijo čudovit sijaj in fiksirajo ličila.

6. Lahko tudi sami naredimo sprej za utrjevanje ličil?

Zavrite približno 200 ml vode in vanjo namočite filter vrečko zelenega čaja. Pustite namakati 15–20 minut, nato pa ga ohladite. Tekočini dodajte 3–4 kapljice vitamina E v olju (ki ga lahko dobite v lekarni), ki bo poskrbelo za obstojnost spreja. Vse skupaj prelijte v (reciklirano) pršilko in dobro pretresite. Pršilo lahko uporabite takoj.

Spreji za utrjevanje ličil, ki so na voljo v dm prodajalnah in v dm spletni trgovini:

Catrice Sprej za fiksiranje ličil Oil-Control Matt

Podaljša obstojnost ličil do 16 ur in je posebej razvit za mastno kožo

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

trend !t up večnamenski sprej za fiksiranje Perfect Last Multitasking

Pršilo za utrjevanje ličil z izvlečkom žametnih cvetov matira polt in vizualno izboljšuje pore.

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

L’OREAL PARiS sprej za fiksiranje ličil Infaillible 3-second Setting Mist

Z edinstveno formulo, odporno na vodo in znoj, fiksira ličila na vašem obrazu do 36 ur.

Kupite zdaj v dm spletni trgovini