Active Beauty
V trendu je sijoča polt!

Naj vaša koža zasije.

V trendu je sijoča polt!

Čiste in gladke polti si želi prav vsak. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako z ličenjem in različnimi izdelki dosežete videz sijoče kože.  

Krasno bi bilo, če bi bila polt vedno videti sveža in sijoča, kot denimo po uporabi savne za obraz. Takšen videz kože se v angleščini imenuje „dewy skin“. Pore so majhne, koža pa napeta in gladka, kot da bi jo prekrila jutranja rosa.  

Sijoča koža: Nasveti za popolno polt

Poskrbite za maksimalno navlaženost kože

Če so kožne celice hidrirane, je koža napeta, bolj čvrsta in lepše odseva dnevno svetlobo. Osnova za naravno sijočo polt je torej vlažilna nega


Nasvet: Če si želite, da je vaša koža še posebej sijoča, očiščeno kožo na obrazu popršite z vodo, nato pa v kožo vtrite nekaj kapljic korenčkovega olja. Olje bo na koži delovalo kot zaščitna plast, zadrževalo bo vlago in poskrbelo, da bo koža dalj časa ostala navlažena. Tako boste dosegli svilnat in sijoč videz kože. 

Podlaga: BB-krema deluje še posebej lahko

Manj ličil, kot nosite, bolj naravna deluje vaša polt. Namesto težkih izdelkov za prekrivanje izberite raje BB-kremo. Če je vaša koža nagnjena k nečistočam, pigmentnim madežem in drugim težavam, jih popravite s korektorjem in tako poskrbite za čim bolj naraven videz kože.  


Dodaten nasvet: BB-kremo na obraz nanesite s pomočjo navlažene gobice za nanos ličil. Prehodi bodo manj vidni, koža pa bolj sijoča. 

Razlika med sijajem in leskom

Obstaja razlika med sijočo in bleščečo kožo. Sijoča koža deluje naravno in zdravo, bleščeča pa umetno. Če boste na obraz nanesli preveliko količino osvetljevalca, pudra za sijaj ali drugih izdelkov, ki vsebujejo bleščeče delce, se bo vaša koža preveč lesketala.  


Ker pod umetno svetlobo v kopalnici sijaja na koži ne boste videli, z izdelki za sijaj kože ne pretiravajte. Koža zasije šele, ko pridejo bleščeči delci v stik z dnevno svetlobo. Takrat se vidi tudi, če ste nanesli preveliko količino ličil. Ne pozabite: manj je več.    

Trik z vazelinom

Polt, ki je videti, kot da jo je poljubila jutranja rosa, boste dosegli tudi tako, da na predele obraza, na katere največkrat posije sonce, nanesete tanko plast vazelina. Vaša lica, čelo in nos bodo tako nežno zasijali. Malce vazelina lahko nanesete tudi na veke, vendar potem pazite pri izbiri maskare. Da bi preprečili črne madeže okrog oči, naj bo ta vodoodporna. 


Dodaten nasvet: Če vazelina nimate pri roki, lahko na ličnice nanesete nežno obarvan balzam za ustnice. Vaša polt ne bo samo sijoča, temveč tudi rahlo zardela. 

Dosežite videz sijoče kože s temi izdelki