Active Beauty
6 nasvetov za spomladansko dekoracijo doma

Vonj po pomladi

6 nasvetov za spomladansko dekoracijo doma


Pri dekoraciji doma je pomembno, da je videti lepo in da je ugodna, poleg tega pa tudi, da nam ne vzame preveč časa. Vsako sezono svoj dom opremimo z novo dekoracijo, kar ni niti dobro za naše denarnice niti ni posebej trajnostno. Prav zato z vami delimo praktične in preproste dekorativne izdelke za pomladanske mesece.

Pri dekoriranju je pomembna predvsem kreativnost

Namesto da se vsako leto založite z najnovejšimi dodatki za dom, je smiselno, da si najprej podrobneje ogledate dekorativne izdelke, ki že krasijo vaš dom. Pogosto lahko stare predmete uporabite na povsem nov način. Kaj pravite na primer o izvirni obrobi za balkon in teraso, ki jo je enostavno izdelati iz stare posode? Ali pa o rožah, ki so videti izredno lepo v kozarcih za začimbe in marmelado? Če si vseeno želite nekaj popolnoma novih dodatkov za dom, je smiselno, da posežete po brezčasnih izdelkih, ki jih boste lahko uporabili vedno znova

Šest preprostih trikov za dekoracijo doma - trendi 2023

Igra z barvami

Z uporabo barv lahko prostor hitro dobi novo podobo. Toda namesto da bi vse stene prebarvali z novo barvo, lahko velik učinek naredijo majhni in subtilni dekorativni dodatki – zamenjate lahko na primer prevleke za blazine na kavču. Medtem ko so za mrzle mesece primerni udobni materiali in umirjeni toni, so v trendih 2023 za spomladanske mesece odlična izbira svetli odtenki in lahke tkanine, kot so viskoza, lan ali bombaž. Mimogrede: Prevleke za blazine lahko brez večjega truda izdelate doma, in sicer tudi brez šivalnega stroja. Navodila, kako vam to lahko uspe, boste našli v blogih, katerih glavna tema je ustvarjanje.

Naj vaš dom zacveti

Seveda ni skrivnost, da s svežim cvetjem v svoj dom v trenutku vnesete pomlad. V prozorne vaze razporedite npr. perzijske zlatice (ranunkule), tulipane in anemone – več različnih cvetlic bo poskrbelo za še večji občutek pomladi. Kako pa lahko dekoracijo dodatno nadgradite? To lahko dosežete na primer z uporabo kozarca namesto vaze. V steklen kozarec dajte večje število različnih cvetlic in ga napolnite z vodo. Poskrbite, da v njem ne bo zračnih mehurčkov – le tako bodo rože dolgo ostale lepe. Nasvet: Za to spomladansko dekoracijo so še posebej primerne rože z debelimi cvetnimi glavami, kot so ranunkule.

Dišeče sveče

Takoj ko po dolgi zimi prvič zaznamo cvetlične dišave ali arome citrusov, vemo, da je pomlad tu. Ta občutek pa lahko s pomočjo dišečih sveč zlahka prenesemo tudi v svoj dom. Najboljši način za to je, da različne vonjave med seboj kombiniramo: vrtnica se recimo čudovito ujema s pomarančo, medtem ko jasmin z limono. Na mizo postavite sveče, v roko pa vzemite skodelico čaja in dobro knjigo – pomlad je tu!

Dekoracija iz papirja

Papirnati okraski so odlična izbira za dekoracijo – ne le v času poletnih porok. Zlasti spomladi dekorativni izdelki iz papirja ustvarjajo lahkotnost v bivalnih prostorih. Če želite biti sami ustvarjalni, lahko na YouTubu najdete številna navodila za izdelavo dekoracije iz papirja.

Naravni bivalni elementi

Trendi letošnje pomladi 2023 so dekoracija iz naravnih materialov, kot so les, kamen ali pa posušene rože. Z njimi se odlično kombinirajo dekorativni predmeti iz gline in porcelana, zlasti ptice in gobe, čudovita pa je tudi dekoracija iz naravnih vlaken. To leto je na primer nadvse priljubljen tudi ratan. Naravna dekoracija bo v vsakem letnem času odlično popestrila vaš doma, še posebej spomladi pa poskrbi za pravo mero svežine in prijetnosti v domu.

Pustite soncu v srce!

Številne študije so pokazale, da se proizvodnja hormona sreče serotonina poveča takoj, ko naše telo pride v neposreden stik s sončno svetlobo. Izkoristite zato spomladanske sončne žarke za to, da se preprosto usedete v prijeten sončen kotiček v stanovanju in uživate! Pred tem pa seveda na kožo ne pozabite nanesite kreme za zaščito pred soncem.