Active Beauty
Ostanite zdravi z naravnimi sredstvi za povečanje spolne moči
Besedilo: Sylvia Wasshuber-Haas, Nina Horcher

Hormon testosteron.

Ostanite zdravi z naravnimi sredstvi za povečanje spolne moči

Dvignite raven testosterona s pomočjo naravnih sredstev ter tako povečajte svojo spolno moč in libido. Pomagate si lahko kar z rastlinami z zeliščnega vrta.

ogosto slišimo, da je za moško vedenje kriv testosteron, kar ni daleč od resnice. Gre za spolni hormon, ki spodbuja številne telesne in psihične funkcije, kot so spolna moč, libido, pogum in samozavest. Stresno življenje lahko negativno vpliva na raven testosterona, saj telo pod stresom proizvaja veliko količino kortizola, kar preprečuje proizvodnjo testosterona. Pri tem vam lahko pomaga sprostitev, tradicionalna kitajska medicina in naravna sredstva za povečanje spolne moči.

Naravna sredstva za dvig ravni testosterona, zdravje prostate in spolno moč

Adaptogeni preprečujejo stres in naravno dvignejo vaš libido

Če vam nasveti za premagovanje stresa niso v pomoč, si proti stresu lahko pomagate tudi s t. i. adaptogeni, rastlinami, ki blagodejno vplivajo na stres in so hkrati tudi afrodiziaki. Te zdravilne rastline uravnajo raven kortizola in tako telesu omogočijo, da lahko proizvede dovolj testosterona.

Taka zelišča in začimbe so npr. čili, kardamom, luštrek, vanilja, kakav, klinčki in rožmarin. Tudi kozarec vina lahko pozitivno vpliva na vašo željo po spolnosti.

Povečanje spolne moči s pomočjo rastlin

Po mnenju urologov je seznam rastlinskih sredstev za povečanja spolne moči zelo dolg. Take so npr. nekatere aminokisline, zlasti L-arginin, ki širi žili in tako pomaga pri erekciji. L-arginin je prisoten skoraj v vseh beljakovinah in v mnogih rastlinah, kot so ajda, buče, stročnice, oreški, semena, pa tudi v rdečem mesu.

Poleg naštetih obstajajo še druge rastline za povečanje spolne moči, ki jih nekateri narodi uporabljajo že stoletja, npr. grm damiana iz Južne Amerike, drevo johimbe iz Afrike in ženšen (poznan tudi kot ginseng) iz Kitajske. Ženšen uživajte več tednov ali celo mesecev, če želite doseči izboljšanje erektilne funkcije.

Tradicionalna kitajska medicina za dvig libida in preprečevanja težav z erekcijo

Tradicionalna kitajska medicina ponuja rastlinske in mineralne izdelke ter tretmaje, kot je npr. akupunktura. Pri kitajski medicini gre predvsem za ustvarjanje notranjega ravnovesja v telesu, torej harmoničen pretok življenjske energije (imenovan tudi či).

Tradicionalna kitajska medicina za številne moške težave (nizek libido, težave s prostato in erekcijo) krivi tudi oslabljeno prebavo. Zato zdravljenju moških težav pogosto dodajo tudi prehransko svetovanje.