Active Beauty
6 uporabnih strokovnih nasvetov za nego brad
Besedilo:

Bistvo nege brade

6 uporabnih strokovnih nasvetov za nego brad

Če želite imeti lepo brado, jo morate negovati. Se sprašujete, katere negovalne izdelke uporabiti? In ali je obisk brivca zares smiseln in potreben? Poklicni brivec nam je razkril, čemu je pri negi brade treba nameniti največ pozornosti.

Nega brade: Šest strokovnih nasvetov za lepo in negovano brado

Za številne moške je brada pika na i njihove zunanje podobe, poleg tega pa tudi pomemben sestavni del njihovega stila. Da bo poraščen obraz obenem tudi lep in negovan, morate poznati svoje potrebe in imeti nekaj znanja o ustrezni negi.

Kakšna naj bo nega brade?

Alfa in omega nege brade je redno čiščenje, saj se čez dan v njej lahko nabere marsikaj – od umazanije in prahu, do ostankov hrane in bakterij. Umivajte jo z blagim šamponom za brado ali kombiniranimi izdelki; to lahko storite nad umivalnikom ali med prhanjem. Šampon pustite kratek čas učinkovati, nato ga sperite s toplo vodo in brado na koncu osušite. Zdaj jo lahko oblikujete.

Kakšna je najboljša dnevna negovalna rutina?

Da je vaša brada lahko zdrava, lepa in negovana, potrebuje dovolj vlage. Poleg umivanja z namenskim šamponom za brado sta pomembna in nepogrešljiva izdelka še olje ali maslo za brado, saj ne negujeta le dlak, temveč tudi kožo pod njimi. Manjšo količino olja ali masla razporedite po dlaneh in izdelek vtrite v brado. Nato jo počešite z glavnikom ali krtačo, da boste dlake lahko oblikovali in olje ali maslo enakomerno razporedili. Da dosežete želeni videz, za zaključek uporabite še vosek za oblikovanje brade.

Po čem se običajni izdelki za nego las razlikujejo od negovalnih izdelkov za brado?

Izdelki za brado se posebej osredotočajo na potrebe kože obraza in dlak brade. Pogosto vsebujejo naravne sestavine, kot so arganovo ali jojobino olje oziroma olje čajevca, saj jih koža zelo dobro prenaša, imajo odlične negovalne lastnosti in poleg tega ne vsebujejo škodljivih snovi, ki bi negativno vplivale na brado ali na kožo pod njo.

Kaj storiti, če je koža pod brado kljub vsemu izsušena in je na njej prhljaj?

Olje ali maslo za brado imata hranilni učinek ter varujeta pred izsušenostjo in prhljajem. Če njuna uporaba ne pomaga, poizkusite z menjavo šampona za brado. Če se stanje tudi po tem ne izboljša, se je pametno preventivno posvetovati z dermatologom, ki lahko še pravočasno odkrije vzrok – kožno obolenje, kot je na primer luskavica, in predpiše ustrezno zdravljenje.

Nekatere brade so kljub negi videti zanemarjene. Kako ukrepati v takem primeru?

Vsekakor je priporočljivo obiskati dobrega in strokovnega brivca. Ta bo obliko in dolžino brade optimalno prilagodil obliki obraza. Poleg tega vam bo dal strokovne in individualne nasvete glede nege in oblikovanja, da boste od svoje brade iztržili kar največ. To še posebej velja v primeru, da imate na primer več vrtincev, ki kaj hitro pripomorejo k neurejenemu in zanemarjenemu videzu brade.

Kako pogosto obiskati brivca?

To je seveda povsem odvisno od tega, kako dolga in gosta je vaša brada. Da boste vzdrževali njeno urejeno obliko, naj bodo obiski pri brivcu nekje v razmaku 3–5 tednov. Če bodo med tem časom nastopile kakršnekoli težave, jih boste lahko opazili še pravočasno.

Z obiskom brivca si nenazadnje vzamete tudi čas zase in se odmaknete od stresnega vsakdana. Veste namreč, da ste storili nekaj koristnega, lahko prijetno pokramljate in domov odidete z lepo in urejeno brado, ki izboljša vašo celostno podobo.


Nasvet: Številne izdelke za nego brade najdete v dm spletni trgovini.

Izdelki za lepo in negovano brado

Brado vlaži in ji podari mehkobo

"Negovalno olje za brado" znamke Balea MEN

Nakupujte v dm spletni trgovini

Z lahkoto do brade v vašem slogu

"Trimer za brado" znamke King C. Gillette

Nakupujte v dm spletni trgovini

Da bo brada vedno pod nadzorom

"Glavnik za brado in lase" znamke Balea MEN

Nakupujte v dm spletni trgovini