Active Beauty
Šampon s hialuronom za inteligentno nego las
Besedilo: Theresa Haidinger Margit Hiebl

Skinification

Šampon s hialuronom za inteligentno nego las

Nov trend pod imenom skinification (angl.) - sestavine za nego kože uporablja tudi v izdelkih za nego las. Lepotni izdelki, kot je na primer šampon s hialuronom, tako na primer suhim lasem in poškodovanim konicam povrnejo lesk.

Tako učinkuje šampon s hialuronom

Hialuronska kislina ne navlaži le kože temveč tudi lase. Tako kot koža so tudi lasje namreč vsakodnevno izpostavljeni škodljivim vplivom iz okolja, kot so UV-žarki, suh zrak in tudi izpušni plini. Šampon s hialuronom deluje tako, da prodre v lase in tam zadržuje vlago, kar še najbolj blagodejno učinkuje na dolge lase s suhimi in lomljivimi konicami.

Te učinkovine negujejo vaše lasišče in lase

Avokado in aloe vera sta negovalni sestavini, ki smo jih spoznali že pri negi obraza. Lasem nudita vlago in blažita srbeče lasišče, ki je nagnjeno k prhljaju. Beljakovine poskrbijo za strukturo in obnovo las, med njih pa sodi tudi aminokislina arginin. Ta telesu lastna sestavina, ki jo telo dobro prenaša, podpira pregradno funkcijo lasišča in zagotavlja energijo za rast las, hkrati pa pomaga preprečevati lomljenje las. Še ena izmed koži lastnih sestavin je kolagen. Če ga nanesete neposredno na lase, jim bo podaril volumen. Med najpomembnejše negovalne sestavine za nego krhkih las in kodrov sodijo tudi olja. Zaprejo namreč povrhnjico las in jih ščitijo pred vplivi okolja. Olje iz grozdnih pešk je tako lahko, da ga lahko vtrete v konice popolnoma čistega. Vitamin C in biotin prav tako krepita in ščitita lase pred škodljivimi vplivi okolja, če lasje potrebujejo intenzivno nego, pa je najbolje uporabiti zelo koncentriran serum.

Do zdravega lasišča z niacinamidom ter AHA- in BHA-kislinami

Niacinamid je v negi kože cenjen zaradi svojega pomirjujočega in protivnetnega učinka. Sestavina ima enak učinek kot na kožo tudi na lasišče, poleg tega pa tudi zmanjšuje prhljaj. S kemičnim pilingom ne odstranite le oblog na koži – z AHA- in BHA-kislinami lahko očistite tudi lasišče in preprečite zamašitev lasnih mešičkov, kar sicer prispeva k nastanku prhljaja.

Skinification: Ti izdelki negujejo vaše lase vse do konic

Neguje z bio avokadovim oljem in mangovim maslom

„Obnovitveni balzam natural beauty“ znamke Balea

Kupite v dm spletni trgovini
  • S hilauronskim kompleksom in morskimi algami
„Za občutek vlaženja do 48 ur“ znamke Gliss Schwarzkopf

Kupite v dm spletni trgovini