Active Beauty
Barvni poudarki na trepalnicah: Zdaj stavimo na modro maskaro!
Besedilo:

Obarvane trepalnice

Barvni poudarki na trepalnicah: Zdaj stavimo na modro maskaro!

Poleg rjave in črne maskare so vam trenutno na drogerijskih policah na voljo maskare v najrazličnejših barvnih odtenkih. Med njimi je še posebej priljubljena modra maskara. Poleg tega odtenka so vedno bolj zaželene tudi maskare v roza ali bordo odtenku. Trend, ki se ga lahko poslužujete v svojem vsakdanu, pa s pravimi izdelki zagotavlja tudi izstopajoč in individualen videz.

Trije odtenki, trije videzi – barvne maskare so vsestranske

V poletnih mesecih je še posebej v trendu barvni make up. Prav v tem obdobju namreč potekajo številni festivali, koncertni in dogodki na prostem, ki so kot nalašč za eksperimentiranje z videzom. Z vami delimo tri videze z maskaro v roza, modrem in bordo odtenku.

Minimalističen očesni make up v bordo odtenku

Topel, globok in intenziven odtenek rdeče zaradi svoje nevsiljivosti v hipu poskrbi za prefinjen videz in je odlična izbira tudi za vsakdan:

 1. Črtalo za oči: Nanesite ga na notranjo stran trepalnic ter zabrišite okrog oči. Še posebej lepo pride do izraza z odtenki zlate in rjaste barve.
 2. Podlaga za trepalnice: Da bo barva resnično prišla do izraza, na trepalnice pred maskaro nanesite podlago za trepalnice. S tem boste trepalnice vizualno podaljšali, prav tako pa bodo videti polnejše, zaradi česar bo nanešena barva še bolj izstopala.
 3. Maskara: Po nanosu podlage na trepalnice nanesite maskaro v želenem odtenku. Maskaro na trepalnice nanesite večkrat, tako se bo barva dobro prijela.
 4. Ustnice: Če želite še bolj poudariti svoj videz z maskaro v bordo odtenku, lahko to storite z glosom ali svinčnikom za ustnice v enakem barvnem odtenku.
 5. Make up: Preostanek make up-a naj bo zadržan, tako da bo ta odtenek rdeče lepo prišel do izraza. Na obraz nanesite osvetljevalec in bronzer, mogoče dodajte še nekaj umetnih pegic – in vaš videz je končan.

Komu ta videz pristaja?

Bordo odtenek še posebej lepo pristaja vsem z zelenimi ali modrimi očmi in svetlimi lasmi, ki so lahko prav tako obarvani v rdečo. Prav tako je odtenek primeren za zagorelo kožo v poletnih mesecih kot tudi za kožo v zimskih mesecih, ko je nekoliko bleda.

Vsestranski odtenki rožnate: Zasijte na zabavi s trepalnicami v rožnati barvi

Kričeča rožnata bo ta trend naredila nekoliko bolj ekstravaganten, vendar se zanjo lahko odločite tudi pri vsakodnevnem ličenju. Še posebej, če bo preostali make up nekoliko bolj zadržan.

Ta barvni odtenek je še posebej primeren, če želite ustvariti vznemirljiv videz za na zabavo. Ustvarite ga tako:

 1. Senčilo za veke: Z rožnato maskaro se še posebej dobro ujemajo breskovi toni, ki poskrbijo za umirjen in eleganten videz. Rdečilo dobro zabrišite, da bo breskov odtenek le rahlo viden. Če želite, lahko v notranji kotiček očesa nanesete malo osvetljevalca z bleščicami.
 2. Tekoče črtalo za oči: Na voljo je tudi v rožnatem odtenku – če se odpravljate na festival, ga točkovno nanesite na zgornjo veko, in sicer na notranji in zunanji del očesa. Nato pike previdno zabrišite s prstom. Enak učinek lahko ustvarite tudi z rožnatim senčilom in ploščatim čopičem za ličenje. Senčilo s čopičem enostavno nanesite na želeno področje.
 3. Podlaga za trepalnice: Tudi tu je priporočljivo uporabiti podlago za trepalnice, ki bo poskrbela za bolj izrazito barvo. Izdelek nanesite tudi na obrvi, saj boste tudi nanje nanesli maskaro.
 4. Maskara: Na trepalnice nanesite več plasti maskare, da bodo lepo zavihane. Nato obarvajte tudi obrvi. Priporočljivo je, da maskaro nanesete v več plasteh, da bo čim bolj prekrivna.
 5. Make up: Na koncu na obraz nanesite še malo osvetljevalca in bronzerja.

Komu ta videz pristaja?

Ta kričeč videz še posebej pristaja osebam s svetlim tipom kože in svetlimi lasmi – predvsem poleti. Vseeno pa koža ne sme biti preveč zagorela, sicer barva ne bo tako izstopala.

Odtenki modre naznanjajo poletje

Čeprav modra velja za eno bolj elegantnih in zadržanih klasikov med barvnimi odtenki, bo na očeh zasijala v vsej svoji lepoti. Vsem, ki se pri ličenju držite načela »več je več«, zagotovo ne sme manjkati modra maskara. Še posebej privlačna je kombinacija modre na trepalnicah in nohtih.

Kako ustvarite ta videz:

 • Črtalo in senčilo za oči: Super je videti kombinacija temno modrih odtenkov s kričečimi barvami. Zgornjo veko in notranjo stran trepalnic naličite z relativno temnim odtenkom, če želite biti v trendu, pa izberite še kontrastno barvo – npr. črtalo za oči v zelenem odtenku. Prav tako lepo pride do izraza celosten videz v modrih odtenkih, pri čemer ves očesni make up sestavljajo modre barve.
 • Podlaga za trepalnice: Da bo modra maskara še bolj prišla do izraza, tudi v tem primeru pred nanosom maskare na trepalnice nanesite podlago.
 • Maskara: Več je več! Pretiravajte z maskaro, saj bodo vaše oči tako še bolj zasijale.
 • Make up: K temu videzu se odlično podajo umetne pegice. Kombinacija z odtenki zlate, srebrne in rjaste barve na primer kot senčilo za oči ali pa bronzer bo poskrbela za nepogrešljiv večerni videz.

Komu ta videz pristaja?

Ta videz je nadvse vsestranski in pristaja vsakemu tipu kože ter barvi las in oči. Pomembno je, da je fokus na maskari in posledično na očeh, ki predstavljajo osnovo za preostanek videza.

Za vse tri videza velja: Primerni so za vsakogar, ki se v njem dobro počuti!

3 izdelki za pisan začetek poletja


Voluminozne trepalnice

„Primer za maskaro Boost Your Mascara, 8 ml” znamke trend !t up

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Za popestritev videza

„Maskara Nothing But Volume 030 modra, 12 ml” znamke alverde NATURKOSMETIK

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Zasanjana rožnata

„Dvojni osvetljevalec za oči“ znamke s-he colour&style

Kupite zdaj v dm spletni trgovini