Active Beauty
Metoda počasnega seksa: Spoznajte svojega partnerja na novo
Besedilo:

Čas je za akcijo!

Metoda počasnega seksa: Spoznajte svojega partnerja na novo

Vse, kar moti spolni odnos, je v spalnici prepovedano – pozornost je namreč na vas in vašem partnerju. Da bi v celotni izkušnji še bolj uživali, vam predstavljamo metodo počasnega seksa (ang. slow sex), ki vas zagotovo ne bo razočarala.
V knjigi Diane Richardson z naslovom Slow Sex: The Path to Fulfilling and Sustainable Sexuality najdete navdih za nekoliko drugačno spolno življenje, ki bo zagotovo prebudil strast v vašem partnerskem odnosu.

Slow Sex – seks brez pritiskov

Pri počasnem seksu gre za seks brez pritiskov. V vsakdanjem delovnem življenju smo ves dan izpostavljeni različnim izzivom: treba je doseči cilje in čim prej opraviti naloge, zaradi česar smo tekom dneva ves čas pod pritiskom. Tudi po službi moramo čim hitreje opraviti čim več v čim krajšem času: še preden se zaprejo trgovine, moramo nakupiti vse potrebno, zatem pa še telovaditi ali pa skuhati večerjo. Če ves dan tekmujemo s časom, je zvečer običajno težko preklopiti na počasnejši tempo.

Pritisk lahko vodi do odpora do seksa

Moški so med seksom pogosto pod velikim pritiskom, saj svojo partnerko želijo zadovoljiti in jo pripeljati do orgazma. Strah pred neuspehom in stres lahko tako pri moških privedeta do erektilne disfunkcije. Ženske na drugi strani pa so pogosto obremenjene z vsemi gospodinjskimi nalogami in čutijo dodaten pritisk, da morajo biti razpoložene za erotiko, čeprav jim ni do spolnosti. V tem primeru je počasni seks odlična izbira! Pri počasnem seksu cilj ni orgazem ali zapeljevanje – gre za občutenje in odkrivanje druge osebe brez kakršnegakoli namena.

Prekinite rutino

Pri partnerjih, ki so v zvezi že več let, seks sčasoma postane rutina. Natančno poznate partnerjeve erogene cone, veste, kaj vodi do želenega vzburjenja, in vrhunec dosežete v kratkem času – skoraj kot po navodilih. Seks tako postane rutina, ki ji sledimo, preden se vrnemo k svoji vsakodnevni rutini. Nekateri pari poskušajo popestriti svoje spolno življenje s spolnimi igračami, igrami vlog in podobnim, tako da jim v postelji ni dolgčas. Počasni seks pa je popolno nasprotje tega – ne gre za to, da bi v posteljo vnesli še več dražljajev od zunaj, temveč se v celoti osredotočite na partnerja.

Odklopite možgane in poskrbite za seksi vzdušje

Otroške igrače ležijo naokoli, telefon neprestano zvoni, na klubski mizici pa ob kupu papirjev najdemo še službeni prenosni računalnik – takšna situacija zagotovo ne ustvarja romantičnega razpoloženja. Vzemite si čas, da ustvarite primeren ambient in iz svojega vidnega polja odstranite vse, kar vam povzroča stres. Izklopite vire motenj, kot so pametni telefoni in televizorji ter si rezervirajte čas samo za vaju dva, da se bosta lahko zares posvetila počasnemu seksu. Dodaten nasvet: Pogosteje poskusite z digitalnim razstrupljanjem v svojem razmerju. Ko je zunanja stimulacija manjša, je veliko več časa namenjenega strastnem druženju. To je tudi pomemben dejavnik pri počasnem seksu: namesto da bi viseli na telefonu, se popolnoma osredotočite na drugo osebo in ste resnično prisotni.

Čuječnost in čutno zaznavanje

Preprosta primerjava: Ali ste resnično polni, ko ste lačni in pojeste nekakovostno hitro hrano? Morda. Vendar se še vedno ne prehranjujete trajnostno. Podobno je s seksom. Če želimo, da nas seks resnično izpolni, hitri seks zagotovo ni rešitev. Počasni seks pa se osredotoča na čutno zaznavanje, podobno, kot če bi si vzeli čas za dober obrok in v njem uživali z vsemi čutili. Takrat je namreč izkušnja veliko bolj zadovoljujoča in trajna.

Diana Richardson pravi, da je poleg zavestnega osredotočanja na vsak posamezen fizični dotik pomembno tudi to, da se povežemo s partnerjem. Dober začetek je lahko masaža s čutnim masažnim oljem. Biti prisoten v trenutku – to se, mimogrede, obnese tudi pri masturbaciji. Kot da bi vedno znova odkrivali svoje telo. Konec koncev, kdo pravi, da počasni seks ne more biti tudi v obliki samozadovoljevanja?

Najboljši položaji za počasni seks

Če se zdaj sprašujete, kateri položaj je najboljši za počasni seks, se za trenutek ustavite – ponovno namreč želite navodila, kako doseči najboljše rezultate pri seksu. Raje se odzivajte na partnerja, začutite, kaj je udobno za oba, predvsem pa se prepričajte, da lahko v položaju oba brez težav zdržita dlje časa. Pri tem je še posebej koristen neposreden stik z očmi, s čimer boste ustvarili skupno povezavo – ne le na fizični ravni. Skupaj s partnerjem se dogovorita, kaj vama ustreza oz. kaj v čemer v določenem trenutku uživata. Ne pozabite: Po tem se ne vrnite takoj k vsakdanjim opravilom, ampak si vzemite čas za zavestno slovo in prehod v (upajmo) upočasnjen dan.