Active Beauty
Kratke pričeske za ženske po 50. letu: Namigi strokovnjakov
Besedilo:

Z dolgih na kratke

Kratke pričeske za ženske po 50. letu: Namigi strokovnjakov

Tekom življenja se spreminjata struktura in volumen naših las. Iz tega razloga se številne ženske po 50. letu odločijo za popolno preobrazbo – pa ne samo to! Krajša pričeska je pri športnih aktivnostih in na splošno pri vsakodnevnih opravilih veliko bolj praktična. Strokovnjake smo povprašali za mnenje, katere kratke pričeske so najbolj primerne za ženske po 50. letu in kako jih oblikovati.

Kratka, praktična in preprosta za nego!

Nekateri se odločijo za krajšanje las, saj si želijo, da jih optično pomladi, drugi si preprosto želijo spremeniti strukturo las ali pa dolgi lasje z leti že izgubijo svoj volumen. Seveda pa so tudi ženske, ki si želijo svoj videz (zaradi športnih aktivnosti) ohraniti preprost in praktičen – že nega in oblikovanje las sta pri kratkih laseh manj zamudna kot pri dolgih.

Kratke pričeske za ženske po 50. letu: 3 pričeske, ki so trenutno v trendu in s katerimi boste videti mlajše

1. »Mixie« - mešanica dveh pričesk »mullet« in »pixie«

Pri »mixie« pričeski gre za mešanico dveh trendov: mullet in pixie: kratki, stopničasto postriženi lasje, na zatilju malce daljši, ob straneh pa resasti. Na zatilju naj ne bodo predolgi – le na ta način bo »mixie« pričeska dobila sproščen pridih brez staromodnega videza iz 80. let. Poleg tega lasje ne smejo biti preveč ravno pristriženi, temveč naj bodo čim bolj resasti. Ta videz pristaja resnično vsaki ženski, saj poudarja tako damsko samozavest kot dekliško sproščenost. Pristaja vsaki strukturi las: tankim in ravnim lasem doda volumen in večdimenzionalnost zaradi stopničastega reza, močne lase je lažje oblikovati, valoviti lasje pa delujejo bolj ukročeni.

Komu še posebej pristoji?

Podobno kot pri kratki »shag« pričeski je tudi »mixie« pričeska ena tistih, ki pristoji vsem oblikam obraza.

Na kakšen način lahko oblikujete takšno pričesko?

Pričeska je povsem preprosta za oblikovanje. Potrebujete le gel za oblikovanje pričeske, ki ga z rokami vtrete v lase in poudarite posamezne pramene las. Učinkovit je tudi sprej za oblikovanje las s soljo. Daljše pramene na zatilju lahko z likalnikom malce privihate navzven, če pa želite bolj damski videz, si lase oblikujte z izdatno količino gela in pričarajte videz mokrih las. Dodaten plus: Vaši lasje bodo pri tej pričeski videti še posebej sijoči.

2. Mehka »pixie« oblika pričeske

Kako izgleda takšna pričeska?

Mehka »pixie« pričeska je razposajena kratka pričeska, ki še vedno izžareva veliko ženstvenosti. Kot že samo ime pove, so pri tej pričeski lasje postriženi čisto kratko z mehkimi prehodi. Zgornji lasje so pri tem postriženi čisto malo daljše kot ob straneh, na ta način se ohrani znani videz »pixie« pričeske.

Komu ta pričeska pristoji?

Ta pričeska se najbolj poda ženskam z ovalnim, ožjim obrazom.

Kako lahko ustvarite takšno pričesko?

Ta praktična in hitro oblikovana pričeska potrebuje le nekaj voska ali gela za lase, saj bodo na ta način vaši lasje še posebej zasijali. Če imate barvane lase, npr. platinasto blond (ki je trenutno izjemno v trendu), je uporaba voska ali gela res najboljša izbira, saj lahko na ta način najlažje oblikujete sprednje lase. Da lahko ohranite hladen blond odtenek barve, uporabljajte specialni šampon in balzam za lase.

3. Kratka »shag« pričeska

Po čem prepoznamo kratko »shag« pričesko?

Kratko »shag« pričesko dobimo tako, da lase pristrižemo stopničasto, resasto, z mehkimi prehodi, ter na ta način pričaramo lasem teksturo in razigranost. Pričeska deluje divje in moderno, a morda malce manj elegantno. Če boste spredaj dodali še frufru, bo videz popolnoma v koraku s časom.

Najboljše pri tej pričeski je, da se lahko prilagodi vsakemu tipu in strukturi las. Resičasto obliko lahko pričaramo tako pri valovitih in gostih laseh kot tudi pri tanjših in gladkih.

Za koga je ta pričeska primerna?

Kratka »shag« pričeska se poda skorajda vsaki obliki obraza. Pri tej pričeski lahko poudarite prav vsako obliko obraza, če ji dodate še frufru – ni pa nujno. Resasto postriženi lasje obkrožajo obraz, lasje so spuščeni prosto. Za bolj okrogle oblike obraza priporočamo daljši resičast frufru, za ožjo obliko obraza pa naj bo ta ravno pristrižen.

Kaj vse potrebujete za oblikovanje takšne pričeske?

Ne glede na to, ali uporabite fen ali lase posušite na zraku – kratka »shag« pričeska bo v vsakem primeru delovala sproščeno. Pri ravnih laseh si lahko pomagate s sprejem za oblikovanje in zaščito las pred vročino. Po sušenju pa lahko z likalnikom ali kodralnikom ustvarite nekaj valovitih pramenov.

Pri kodrih ali valovitih laseh pa velja: Po umivanju uporabite gel, kremo ali peno za oblikovanje kodrov in jih posušite z difuzorjem. Če ga nimate pri roki, vam svetujemo, da lase počasi gnetete z rokami in jih sušite na najnižji stopnji sušenja.