Active Beauty
Negujte svojo kožo in se razvajajte s sestavinami iz Mrtvega morja
Besedilo:

Morje vitaminov

Negujte svojo kožo in se razvajajte s sestavinami iz Mrtvega morja

Kopanje v Mrtvem morju je že v času antike veljalo za izjemno koristno za zdravje in celo zdravilno. Nič čudnega, saj ima Mrtvo morje več kot 30-odstotno vsebnost soli v vodi ter izjemno visok delež pomembnih mineralov in elementov v sledeh, vse to pa ima blagodejne učinke na zdravje.

V čem je posebnost Mrtvega morja?

Mrtvo morje, ki leži več kot 400 metrov pod morsko gladino, je najnižje ležeče jezero na svetu, nahaja pa se v depresiji v Jordanskem tektonskem jarku na meji med Izraelom, Jordanijo in Palestino. Čeprav ime namiguje drugače, ne gre za morje, temveč slano jezero z do 33-odstotno vsebnostjo soli, zaradi česar je najbogatejši in najbolj naraven vir mineralov na svetu. Zaradi visoke vsebnosti soli – v Sredozemlju je na primer le okoli 3-odstotna – v Mrtvem morju ne more živeti nobena morska žival ali rastlina. Poleg posebnosti soli iz Mrtvega morja ima Mrtvo morje – podobno kot zdravilna glina – tudi izjemno visoko vsebnost mineralov, kot so magnezij, kalcij, kalij in cink. Zaradi teh dveh posebnosti ljudje z zdravstvenimi težavami z vsega sveta vsako leto prihajajo v Mrtvo morje, da bi se kopali v njem in se mazali z blatom, bogatim z minerali. Več o tem, zakaj je talasoterapija tako koristna, si preberite v nadaljevanju.

Kakšne pozitivne učinke ima sol Mrtvega morja na telo?

Minerali in elementi v sledeh v Mrtvem morju imajo pozitiven učinek na kožo, kar se še posebej pozna na nečisti koži. Visoka vsebnost kalija in natrija na primer podpira preskrbo z minerali, ki obnavljajo zaloge vlage v koži. To je še posebej koristno za ljudi z zelo suho kožo ali kožnimi boleznimi, kot je nevrodermitis.

Minerali, kot so bor, železo in magnezij, so pomembni za zdravje, poleg tega pa poskrbijo za sijočo in elastično kožo. Visoka koncentracija mikrohranil omogoča hitrejše obnavljanje tkiva, kar lahko pomaga upočasniti naravni proces staranja kože. Minerale iz Mrtvega morja dobro prenaša zlasti koža pri tistih, ki so občutljivi na običajne izdelke za nego kože.

Kako lahko sol Mrtvega morja pripomore vašemu zdravju?

Uporaba izdelkov, ki vsebujejo sol iz Mrtvega morja, lahko pospeši prekrvavitev, spodbuja presnovo in podpira celjenje kože. Snovi, ki jih absorbira koža, imajo analgetični, protivnetni in regenerativni učinek. Uporaba izdelkov, ki vsebujejo sol Mrtvega morja, je zato še posebej priporočljiva pri kožnih obolenjih, kot so nevrodermitis, akne, luskavica ali zelo srbeča koža. Izdelke za nego kože, ki vsebujejo sol in druge minerale iz Mrtvega morja, pa lahko uporabljate tudi za preprečevanje kožnih bolezni in za nego kože.

Dodatni nasvet: Želite narediti nekaj dobrega za svojo kožo? Poiščite navdih za izdelavo lastne maske za obraz tukaj. Najbolje je, da pred izdelavo svoje maske preverite, kakšen je vaš tip kože.

V dm spletni trgovini je na voljo široka paleta izdelkov, ki vsebujejo sol Mrtvega morja.

Intenzivno čiščenje z blatom Mrtvega morja, minerali in cinkom

Maska za obraz z blatom Mrtvega morja, minerali in cinkom

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Za občutek prijetne mehkobe na koži

Losjon za telo med ULTRA SENSITIVE z ureo in mineralnimi solmi Mrtvega morja.

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Intenzivna nega za kožo

Kopalna sol iz Mrtvega morja znamke Mivolis

Kupite zdaj v dm spletni trgovini

Z blagodejnim učinkom

Kopalna sol za noge s soljo Mrtvega morja

Kupite zdaj v dm spletni trgovini